koop nu de Startersbundel

Het ondernemersverhaal van Daphne Geerts

In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Daphne Geerts, coach bij Aandacht voor jezelf in Bussum. 


Waarom ben je ondernemer geworden?

Om verschillende redenen. Mijn vader is altijd ondernemer geweest. Veel familieleden van die kant van de familie hadden een eigen bedrijf. Ik ben als het ware in die omgeving opgegroeid. 

Daarnaast was ik als kind al heel creatief. Ik dacht vaak: ‘dit kan ook op een andere manier met beter resultaat.’ Op jonge leeftijd heb ik ook leiding gegeven aan teams. Ook toen dacht ik: ‘hoe kunnen we op een andere manier resultaat krijgen.’ Als ondernemer heb je de mogelijkheden om creatief te zijn en op een andere manier dingen vorm te geven, zonder rekening te houden met kaders en richtlijnen van een organisatie. 

Het ondernemerschap past dus echt bij mij. Het past bij wie ik ben en hoe ik mijn leven wil indelen. Vrijheid, plezier en zonder kaders.

Wat vind je zelf zo mooi aan het ondernemerschap? 

Om plezier te hebben in je werk is je eigen agenda beheren belangrijk. Het zelf kunnen bepalen wat je doet, zorgt voor veel werkplezier. Maar ook dat je kunt bepalen wanneer je iets juist niet wil doen. 

Ik zie dit veel bij de vrouwen die ik coach, maar ook zelf bij mezelf. Tijdens de menstruatieperiode wil je bijvoorbeeld helemaal niet al te veel afspraken met externe partijen. Maar wil je liever een rustige dag naar de sauna of gaan wandelen. Om vervolgens in de dagen daarna weer te vlammen. Als ondernemer heb je die ruimte. Ik geef daarin zelf ook het voorbeeld. Ik wil bij klanten het beste kunnen geven en plan mijn afspraken om die menstruatieperiode heen. 

Ik ben misschien wel een atypische ondernemer daarin. Ik geloof er niet in dat het gezond is om 80 uur in de week te werken. Ik wil een gezonde balans waar ik me gelukkig bij voel. Op de lange termijn voelt dat voor mij veel beter. Dit past niet altijd in de maatschappij of in de ondernemerscultuur. Je moet wel echt die stap durven te zetten als ondernemer om bewust op de rem te trappen. Je ondernemerschap en jezelf kunnen zeker in balans zijn, als je dat zelf wil. 

Tip van Daphne: spreek regelmatig af met een coach. Samen kun je er dan voor waken dat je controlekant het overneemt in je business. Waarmee je uiteindelijk je eigen gevangenis creëert.

Wat is je highlight geweest als ondernemer? 

Naast mijn praktijk, waar ik vaak wisselde van idee, was ik ook een tijd in loondienst voor twee dagen in de week. Tot mijn contract niet werd verlengd. Toen moest ik wel vol voor mijn praktijk gaan, die op dat moment nog helemaal niet levensvatbaar was. Ik heb echt een schop onder mijn kont gekregen. 

Daar heb ik veel stress van gehad en tal van slapeloze nachten. Dit was echt een rollercoaster. Ik geloof er ook heel erg in dat het universum het zo bedacht heeft. Want hierdoor ben ik wel vol voor mijn eigen praktijk gegaan. Daar ben ik nu zeker heel trots op. 

Tip: Zeker weten doe je het nooit. In loondienst weet je ook niet alles zeker. Risico nemen en proberen is ook onderdeel van het ondernemerschap. 

Waar kan niemand je op voorbereiden als het gaat om ondernemerschap? 

Ik heb een idee en ik ga. Ik heb veel nieuwe ideeën. Dit zorgde er dan voor dat ik geld investeerde en ik er na een tijdje achter kwam dat het het toch niet helemaal was. 

Zo liet ik bij de start van mijn praktijk een mooie website, foto’s en visitekaartjes maken. Vervolgens moesten er nog wel mensen naar je toe komen. Ik en mijn praktijk Aandacht voor jezelf moesten wel vindbaar zijn. In dat proces heb ik me vergist. Daar ging nog echt wel even tijd overheen. 

Mezelf profileren blijf ik spannend vinden. In mijn praktijk komen mensen echt naar mij als persoon toe. Je bent jezelf als het ware continu aan het verkopen. Ook hier had ik me totaal niet op voorbereid. 

Inmiddels vertrouw ik meer op mezelf en mijn ideeën dat deze manier van werken de juiste mensen aantrekt. Ik vraag nu veel meer: ‘wat wil ik als ondernemer?’ In plaats van: ‘wat wil een ander?’ De energie wordt daardoor heel anders. Jij wordt echt gelukkig als je doet wat jij wil. 

Welke tip zou je startende ondernemers willen meegeven? 

Go go go!

Ga het maar doen en ga maar op je bek. 

Bij ondernemen hoort ook: uit je hoofd en risico’s nemen. Dat kost tijd en geld. Soms moet je een verlies nemen. Daar leer je alleen maar van. Ook als persoon.  

Ik hoor veel mensen die wachten met ondernemen. Vaak is geld hierin een blokkade. Eerst een bepaald bedrag gespaard hebben. Of een eigen huis gekocht. Maar ga voor jezelf eerlijk na of dit écht zo is, of eerder een excuus om niet te hoeven beginnen met ondernemen. 

Hoe vier je je successen? 

Vooral in het begin heb ik successen echt gevierd. Ik deelde dit met vriendinnen en familie. Ik koppelde er bijvoorbeeld een leuke beloning aan. Lekker uit eten. Of een investering in mezelf of mijn praktijk.

 

Het wordt na verloop van tijd wel een beetje gewoon. Waardoor je successen minder gaat vieren. Terwijl dit juist heel erg belangrijk is. Houd je vooral niet in en spreek uit waar je gelukkig van wordt. 

Wat zijn je doelstellingen voor de lange termijn en hoe heb je die bepaald?

Lacht: ‘Geen idee.’

Ik onderneem vanuit hoe ik de dingen wil en zie. En het kan dus zomaar zijn dat dat er over een paar jaar heel anders uitziet. Ik ben nu bijvoorbeeld heel blij met mijn praktijk en mijn klanten. Maar misschien ga ik over een paar jaar iets heel anders doen, dat denk ik niet hoor want ik doe nu echt wat ik heel leuk vind om te doen. Mijn passie is echt andere mensen verder helpen op hun pad om nog gelukkiger te worden.

Tip: Ga ook buiten de deur werken. Sluit je niet op in je huis. Zorg zelf ook voor je collega’s. Dat mis ik af en toe wel aan het ondernemerschap. Zeker als je bijvoorbeeld even wil ventileren. Zoek andere ondernemers dus zelf op bij netwerk evenementen of reik uit naar andere ondernemers online. Anders zou het ondernemerschap best wel eens eenzaam kunnen zijn.

Meer over Daphne en Aandacht voor Jezelf

Wil je meer weten over Daphne of haar praktijk Aandacht voor Jezelf? Kijk dan hier op haar website. Of volg haar op een van de socials:


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com.

Lees ook de andere ondernemersverhalen:

Nieuwste video's

Ga je zakendoen met het buitenland? 

Let dan goed op met BTW! Stuur je een factuur naar het buitenland, maar dan onderscheid tussen: 

1) Of je binnen of buiten de EU levert; en 
2) Of je goederen of diensten levert; en 
3) Of je levert aan consumenten of bedrijven (is je klant wel of niet BTW plichtig). 

Leveringen binnen de EU 
a) Levering van goederen: 
- B2C (geen BTW plichtige klant): BTW aangifte in land van levering. 
Uitzondering:  10.000 euro omzet, dan Nederlandse BTW (verkoop van digitale diensten vallen hier ook onder). 

One Stop Shop regeling (OSS/ Unieregeling): BTW aangifte in 1 EU land - B2B (wel BTW plichtige klant: check altijd dmv VIES controle of je het juiste BTW nummer hebt ontavangen voordat je de factuur stuurt): 0% BTW (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) 

b) Levering van diensten: 
- B2C: Nederlandse BTW (geen ICP aangifte) 
- B2B: BTW verlegd (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) Levering buiten EU 

a) Levering van goederen: 
- B2C/ B2B: 0% BTW (rubriek 3a) 

b) Levering van diensten: 
- B2C/ B2B: geen BTW (niet in je BTW aangifte) Let op: check altijd of je het juiste BTW tarief hebt opgenomen in jouw unieke situatie. 

Wil je meer weten over je BTW aangifte? Download dan de handreiking BTW aangifte waarin de BTW aangifte stap voor stap wordt doorgenomen. Nu via thehappyfinancial.com/e-books 

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #btw #btwaangifte #internationaal

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

Ga je zakendoen met het buitenland?

Let dan goed op met BTW! Stuur je een factuur naar het buitenland, maar dan onderscheid tussen:

1) Of je binnen of buiten de EU levert; en
2) Of je goederen of diensten levert; en
3) Of je levert aan consumenten of bedrijven (is je klant wel of niet BTW plichtig).

Leveringen binnen de EU
a) Levering van goederen:
- B2C (geen BTW plichtige klant): BTW aangifte in land van levering.
Uitzondering: 10.000 euro omzet, dan Nederlandse BTW (verkoop van digitale diensten vallen hier ook onder).

One Stop Shop regeling (OSS/ Unieregeling): BTW aangifte in 1 EU land - B2B (wel BTW plichtige klant: check altijd dmv VIES controle of je het juiste BTW nummer hebt ontavangen voordat je de factuur stuurt): 0% BTW (rubriek 3b dus ook ICP aangifte)

b) Levering van diensten:
- B2C: Nederlandse BTW (geen ICP aangifte)
- B2B: BTW verlegd (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) Levering buiten EU

a) Levering van goederen:
- B2C/ B2B: 0% BTW (rubriek 3a)

b) Levering van diensten:
- B2C/ B2B: geen BTW (niet in je BTW aangifte) Let op: check altijd of je het juiste BTW tarief hebt opgenomen in jouw unieke situatie.

Wil je meer weten over je BTW aangifte? Download dan de handreiking BTW aangifte waarin de BTW aangifte stap voor stap wordt doorgenomen. Nu via thehappyfinancial.com/e-books

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #btw #btwaangifte #internationaal

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLjA2UVVBNjN3RW9V

Ga je zakendoen met het buitenland? Let dan goed op met BTW!

the happy financial 7 hours ago

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!