In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Dionne Knooren (Finance Freaks en Ondernemer als een baas).


Wat leuk om mijn ondernemersverhaal te delen! Mijn naam is Dionne, 31 jaar, avonturier in hart en nieren en ik woon in Amersfoort. Regelmatig verruil ik het grijze Nederland voor een zonnige plek ergens in Europa. Op dit moment werk ik een maand vanuit het zonovergoten Málaga. 

“Per ongeluk” ondernemer geworden

In 2011 ben ik begonnen met bloggen. Gewoon voor de fun. Niet wetend dat dit het begin was van mijn ondernemersavontuur. Ik vond het heel leuk om te schrijven. Vroeger hield ik dagboeken bij, dus het was voor mij een logische stap om een blog te beginnen. 

Naast mijn studie spendeerde ik uren aan mijn blog. Nadat ik 1,5 jaar lang elke dag een blog online gezet had, kreeg ik een mailtje van een bedrijf. Ze waren geïnteresseerd in een samenwerking. Of ik een gratis product wilde ontvangen in ruil voor een artikel. Dat wilde ik wel. Ondertussen ronde ik mijn studie af en vond ik mijn eerste volwassen baan bij een PR-bureau. Ik werkte 40 uur per week en in de avond en in het weekend werkte ik aan mijn blog Diolifestyle. Omdat steeds meer bedrijven interesse hadden in een samenwerking, besloot ik mijn blog in oktober 2014 in te schrijven bij de KVK. 

Een sprong in het diepe

Eind 2018 hakte ik de knoop door en besloot ik om als zelfstandige aan de slag gaan. Ik had ondertussen zoveel freelance opdrachten als copywriter en ik verdiende een aardig bedrag met mijn blog dat ik graag de sprong in het diepe wilde nemen. En nu – heel wat jaartjes later – heb ik geen seconden spijt van deze keuze. 

Begin 2019 ging ik voor 3 maanden naar Barcelona te gaan om daar te wonen en te werken. Mijn werk kon ik prima op afstand uitvoeren. Ik merkte al snel dat ik als ondernemer te maken had met allerlei zaken waar ik geen kaas van had gegeten. Opeens moest ik verzekeringen fixen en mijn eigen pensioen regelen. Tijdens mijn online zoektocht naar meer informatie over deze zaken, werd ik niet veel wijzer. Sterker nog: ik vond veel informatie maar taai en saai. Dat moest anders dacht ik. 

Dit kan beter!

Ik moest het tóch voor mijzelf uitzoeken, waarom zou ik het dan niet vervolgens in Jip & Janneke taal delen met de rest van de wereld?! Ik kon mij niet voorstellen dat ik de enige was die tegen deze uitdaging aanliep en op zoek was naar deze informatie. Voor ik het wist was de blog Ondernemen als een baas geboren. Op Ondernemen als een baas schreef ik over het ondernemerschap. 

Steeds meer interesse in persoonlijke financiën

Ondertussen zijn we een aantal jaar verder en werkte ik bij vijf bedrijven als interim online marketeer. Naarmate ik langer als interimmer werkte en begon met vermogen op te bouwen, merkte ik dat mijn passie voor persoonlijke financiën zich ook steeds verder ontwikkelde. In plaats van enkel te schrijven over ondernemen gerelateerde zaken, besloot ik steeds vaker content te maken over persoonlijke financiën

Van Barcelona terug naar Nederland

Begin 2021 verhuisde ik naar Barcelona met als doel uit te zoeken of ik daadwerkelijk wilde emigreren. Maar na bijna 1,5 jaar te hebben gewoond in deze mooie stad, kwam ik terug in Nederland.  Ik merkte dat ik op zoek was naar een nieuw avontuur. En dat werd een ondernemersavontuur. 

Toen ik in Barcelona woonde, woonde de Nederlandse onderneemster Nicole van Roekel ook tijdelijk in het buitenland. We ‘kenden’ elkaar al jaren via Instagram en door onze blogs waren we al een paar keer tegengekomen bij events. In Barcelona kwamen we erachter dat we veel gemeen hebben en heel erg op een lijn zitten qua ondernemen en persoonlijke financiën. 

Ondernemen met een compagnon

Eenmaal terug in Nederland deelde ik het idee waar ik mee rondliep. En wat bleek? Nicole liep met hetzelfde idee rond. Niet veel later werd Finance Freaks geboren. Een online platform over geld met als doel mensen helpen met het maken van slimme, financiële keuzes. 

Nu – 4 maanden na de livegang – zijn we onwijs trots met de resultaten die we tot nu toe al bereikt hebben en kunnen we niet wachten om via Finance Freaks heel veel mensen te helpen met hun persoonlijke financiën. Het is onwijs tof om samen met een compagnon te werken aan hetzelfde doel. We zijn pas net begonnen met Finance Freaks, maar we hebben grote plannen met het platform. En we zijn ervan overtuigd dat we heel veel mensen kunnen helpen met hun financiën. Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar dat zorgt ervoor dat ik éxtra veel zin heb om Finance Freaks groot te maken. 

Highlight van mijn ondernemersreis

Mijn grootste highlight als ondernemer is absoluut vrijheid. Vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Wonen en werken vanuit Barcelona, Oostenrijk of een andere plek. De vrijheid om zelf te bepalen voor welke opdrachtgevers je werkt, waar je werkt en wanneer je werkt. Nu ik weer een maand werk vanuit het zonnige Málaga merk ik dat ik weer extra dankbaar ben dat ik deze kansen voor mijzelf gecreëerd heb. 

Ondernemerslessen

Wat ik anders zou willen doen is meer genieten van de reis zelf en niet alleen naar het doel toe werken. Zodra ik het doel behaald heb, ga ik direct weer door naar het volgende doel. Hierdoor heb ik nooit echt tijd om te realiseren wat ik allemaal bereikt heb. Dit hangt overigens samen met successen vieren. Dat mag vaker en uitbundiger. 

Een belangrijke ondernemersles: zet altijd alle afspraken op papier. En begin niet met een opdracht voordat je officieel akkoord hebt. 

Mijn ondernemersavonturen volgen? Dan kan via mijn Instagram account: Dionne Knooren

Volg Finance Freaks: online platform over geld

Volg Ondernemen als een baas: blog over persoonlijke financiën en ondernemen


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com.

Lees ook de andere ondernemersverhalen: