In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Judith van Judithcleo.com


Van 5 ondernemingen naar merkpsycholoog

Dit is hoe ik vaak mijn eerste ondernemingen begon… Ik bedacht uit mijn enthousiasme een product of dienst, vervolgens bouwde ik er een merk omheen. Dit deed ik door een specifieke doelgroep aan te spreken, meerwaarde aan het product te geven, bepaalde verwachting te suggereren en o.a. voordelen te benoemen. Maar het ware gezicht liet ik eigenlijk weinig zien. 

Ik liet dus eigenlijk zien hoe ik het deed in plaats van te vertellen waarom ik het deed

En zeg nou zelf, koop jij liever van iemand waarbij de intentie niet helemaal duidelijk is? Misschien was dit vroeger nog wel meer dan nu. Toen was er nog een stuk minder keuze en waren merken vooral aan het “zenden” via o.a. tv-reclames en dat werkte. Maar vandaag de dag komen er gemiddeld 4 miljoen berichten per dag online op social media over producten en diensten. De klant weet meer dan ooit en heeft toegang tot veel meer kennis door middel van het internet. 

Er is dus meer keus dan ooit en de kwaliteit is vaak ook nog hoog. Daarbij is het nog zo dat producten tegenwoordig helaas maar waar makkelijker te kopiëren zijn dus je onderscheiden wordt steeds moeilijker. 

Het bouwen van merken op o.a. deze manier voelde dit voor mij meer als “trucje” en wilde ik mij meer verdiepen in de psychologie van mensen maar dus ook merken. Want uiteindelijk doe je altijd zaken met mensen, het is de mens die wel of niet kiest voor jou product of dienst. En hoe kun je je nou écht onderscheiden? 

Dit doe je door o.a. niet centraal te stellen wat je doet of hoe je het doet maar vooral laten zien wie je bent en wat je gelooft. Bij Apple is bijvoorbeeld o.a. het Hart van het merk “Think Different” en dit zie je in alle producten maar ook uitingen terug. Apple laat dus eigenlijk zien als je een sterk “merkkarakter” hebt je mensen makkelijker kan raken met je verhaal.

Ik vind dan ook merken bouwen bijna iets magisch door je merk namelijk met tijd en aandacht goed op te bouwen creëer je makkelijker betekenis, bouw je een echte band, je bouwt vertrouwen, eigenlijk net zoals je bij een relatie doet. Stap voor stap en ja ook met vallen en opstaan. 

Maar juist de tijd en aandacht nemen voor je merk in plaats van snelle winst is waar ik in geloof. 

Mijn naam Judith Cléo, een dromer, af en toe chaotisch of nonchalant het is maar hoe je het wilt noemen, ik houd van voluit leven en niet alleen werken en merken bouwen, maar juist de mix hiervan. Een mix van genieten en mijn creativiteit volgen. 

Samen met mijn (liefdes) partner Wouter, bouwen we dagelijks sterke merken bij Marketingbureau Ik ben op je. Hier nemen we de gehele marketing uit handen voor ondernemers en voor ondernemers die liever “alles zelf willen ontdekken & doen” heb ik een exclusieve methode ontwikkeld Hart van je Merk-Model. Een methode om merken en mensen samen te brengen. Je gaat terug naar het hart van jouw merk. De kern. De plek waar alles om draait. Vanuit die plek, leer ik je hoe je jouw marketing met plezier kunt doen. Overtuigend en dichtbij jezelf. Eerlijk, open en menselijk, zodat jouw doelgroep zicht herkent en nieuwsgierig wordt. 

www.judithcleo.com

Instagram @judithcleo_

https://www.instagram.com/p/CQ8xuYBFJ32/?utm_source=ig_web_copy_link

Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com

Lees ook de andere ondernemersverhalen: