In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Marsha Boes (Bureau Boes).


Onderneemster Marsha Boes startte een half jaar geleden haar bedrijf Bureau Boes. Daarmee schrijft ze Pakkende Persberichten, om ondernemers en organisaties te helpen in de media te komen. Als studentondernemer combineert ze haar bedrijf met een opleiding Ondernemerschap.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ik droomde al jaren van het ondernemerschap. Ik had en heb altijd ontzettend veel ideeën, maar het uitvoeren daarvan vond ik ontzettend spannend. Ik wist niet waar ik moest beginnen, dus daarom deed ik dan maar… niets.

Afgelopen september stapte ik de drempel over en ben ik begonnen. Gewoon met iets wat ik leuk vind en waar ik goed in ben: schrijven. Mijn post op LinkedIn waarin ik eerlijk was over dat ik het best spannend vond om nu ondernemer te zijn, had een enorm bereik. Dat leverde me leuke contacten en opdrachten op, en zo ging ik aan de slag.

Naast mijn onderneming studeer ik Ondernemerschap & Retail Management in Leeuwarden. Die combinatie bevalt mij erg goed: ik heb de volledige vrijheid om 4 dagen per week aan mijn bedrijf te werken, maar kan ook altijd voor advies terecht bij mijn docenten.

Ondernemen is een proces. Door te doen leerde ik wat ik wel en niet leuk vind en welke richting ik in wil slaan. Ik ontwikkelde mijn eigen aanbod: Pakkende Persberichten. Ik schrijf persberichten voor ondernemers en bedrijven die graag in de media willen komen, maar niet weten hoe. Dat vind ik een ontzettend leuke niche waar mensen me nu ook voor weten te vinden. Het gaat heel goed en wordt steeds drukker. Nu ontwikkel ik mijn bedrijf als PR- en tekstbureau.

Wat is je highlight als ondernemer?

Mijn highlight is dat ik deze maand voor het eerst een salaris omzette. Voor de gemiddelde ondernemer zal het nog niet veel zijn, maar voor mij is het echt een mijlpaal dat ik mijn huidige inkomen heb kunnen matchen. Mijn doel is om dit jaar mijn studiefinanciering te kunnen opzeggen.

Waar kan niemand je op voorbereiden?

De mindset die bij ondernemen komt kijken. Afgelopen jaar riep ik tegen iedereen die het horen wilde: ik GA een bedrijf beginnen. Maar het gevoel wat erbij komt wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, daar kan niemand je op voorbereiden. Ik voelde me niet anders als mens en was ook nog best onzeker in het begin, maar ik heb echt zo ontzettend veel geleerd door gewoon te doen. Dat leer je niet uit een boekje.

Mijn tip voor startende ondernemers sluit hier dan ook meteen op aan:

Ga er gewoon voor. Ja het is eng en spannend, maar iedereen is op een dag die drempel over gegaan. Zelfs de meest ervaren ondernemers die je enorm bewondert, zijn op een dag begonnen bij 0. Heb vertrouwen in jezelf en schakel hulp in wanneer je iets niet weet.

Ondanks dat ik zelf nog niet zo lang bezig ben voel ik dat ik jonge ondernemers die net als ik moeite hadden of hebben met het zetten van de eerste stap, heel veel te leren heb. Daarom ben ik een YouTube kanaal gestart, om mijn tips aan hen mee te kunnen geven. 

Ik vind het ontzettend leuk om te doen, en hoop vooral dat ik andere jonge mensen het vertrouwen kan geven om ook hun droom na te jagen.

Wat zijn je doelstellingen voor de lange termijn?

Mijn doelen staan nog niet erg vast, omdat mijn onderneming en ik nog ontzettend veranderlijk zijn. Wel wil ik, zoals ik vertelde, dit jaar heel graag mijn studiefinanciering stopzetten en mezelf een salaris uit kunnen betalen. Dat moet wel lukken.

Ik zet geen harde omzetdoelen en bedragen. Mijn doelen zijn eerder een aantal persberichten versturen of een aantal nieuwe mensen spreken.

Successen vier ik door mezelf de afspraak maken dat wanneer er x bedrag op mijn rekening staat, ik iets mag kopen wat ik graag wil en mijn leven een beetje makkelijker maakt. Dat werkt voor mij wel goed.

Ben je benieuwd naar hoe het verder gaat met mijn ondernemersavontuur? Volg me dan op LinkedIn en YouTube.

Wil je meer weten over wat een persbericht voor je kan doen om in de media te komen, 

Stuur me dan gerust een berichtje: marsha@bureauboes.nl


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com.

Lees ook de andere ondernemersverhalen: