koop nu de Startersbundel

Het ondernemersverhaal van Thessa de Haan (Adsolutely)

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal Thessa de Haan van Adsolutely.


Waarom ben je ondernemer geworden? 

Ik ben ondernemer geworden omdat ik een sterke eigen visie heb en een grote passie om te bouwen. Daarnaast ben ik niet bang voor risico’s en zie ik overal kansen. Werken in loondienst is voor mij altijd een tijdelijke optie geweest voor meer stabiliteit en/of het doorontwikkelen van mijn skills, maar ik voel daarbij ook dat ik mijn vuur moet inhouden (wat nooit lang lukt). Je kunt dus wel zeggen dat ondernemen echt in mijn bloed zit!

Wat is je highlight geweest als ondernemer? 

Ik heb veel highs, maar ook veel lows gekend als ondernemer. Ik heb op mijn 21e een compleet ruitersportmerk met webshop opgebouwd en verkocht. Dat klinkt als een highlight, maar dat was het absoluut niet: ik verkocht het omdat het te grillig was. De ene maand had ik duizenden euro’s omzet, maar de andere maand tikte ik de duizend niet eens aan. Het was een hoofdpijndossier geworden, mét enorme lening waar ik zo snel mogelijk vanaf wilde.

Het was me duidelijk geworden dat ik nog werk aan de winkel had in het bouwen van een betrouwbare marketingstrategie. De grote highlight is dan ook dat precies dat wat me toen mijn nachtrust kostte, nu mijn bedrijf is. Ik help met mijn nieuwe bedrijf Adsolutely andere (online) ondernemers met het ontwikkelen van een effectieve marketing -en positioneringsstrategie waar ze op kunnen bouwen. 

Je hebt de kracht om je eigen verhaal te schrijven en je koers aan te passen: dat is precies wat ik gedaan heb en dat is mijn grootste hoogtepunt!

Waar kan niemand je op voorbereiden als het gaat om ondernemerschap? 

Het gevoel wanneer alles lukt. Dat gevoel is groots en meeslepend. Het maakt de stress die daar soms tegenover staat meer dan waard! 

Hoe vier je je successen? 

Ik kan wel zeggen dat ik daar ERG goed in ben. Ik bestel regelmatig een batch Adsolutely champagneflessen. Die zijn voor mijn klanten, maar er gaat er ook regelmatig een open bij successen. Daarnaast ga ik bij ieder behaald omzetdoel uit eten met mijn accountability-partner en mag ik mezelf op iets groters trakteren als ik mijn kwartaal-omzetdoel behaal. Het is voor mij echt brandstof, en ik kan het iedereen aanraden om een deel van je omzet te reserveren om je hoogtepunten te vereeuwigen in herinneringen en trofeeën.

Welke tip zou je startende ondernemers willen meegeven? 

Ben je gaan ondernemen voor meer vrijheid? Zorg dan dat je direct genoeg tijd vrijmaakt om te bouwen aan je bedrijf, zodat je op de lange termijn ook voldoende klanten gaat binnenhalen en je bedrijf kunt gaan automatiseren. Bouwen aan een passieve inkomstenstroom is daarbij een echte aanrader. Een grote valkuil is dat je uiteindelijk MEER werkt dan je in loondienst deed en het idee hebt dat je geen kant op kunt. Dit kun je voorkomen door genoeg tijd vrij te maken om aan je bedrijf te werken. 

Ga ook regelmatig na of je nu wel de vrijheid voelt waar je van droomt, en zo nee, waar je aan kunt tweaken om dat voor elkaar te krijgen. Op deze manier kun jij uiteindelijk genieten van die lang-gewenste vrijheid!


Meer weten over Thessa en Adsolutely? Kijk hier:

Website Adsolutely:

Absolutely op Instagram:

LinkedIn van Thessa de Haan


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com.

Lees ook de andere ondernemersverhalen:

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Nieuwste video's

Ga je zakendoen met het buitenland? 

Let dan goed op met BTW! Stuur je een factuur naar het buitenland, maar dan onderscheid tussen: 

1) Of je binnen of buiten de EU levert; en 
2) Of je goederen of diensten levert; en 
3) Of je levert aan consumenten of bedrijven (is je klant wel of niet BTW plichtig). 

Leveringen binnen de EU 
a) Levering van goederen: 
- B2C (geen BTW plichtige klant): BTW aangifte in land van levering. 
Uitzondering:  10.000 euro omzet, dan Nederlandse BTW (verkoop van digitale diensten vallen hier ook onder). 

One Stop Shop regeling (OSS/ Unieregeling): BTW aangifte in 1 EU land - B2B (wel BTW plichtige klant: check altijd dmv VIES controle of je het juiste BTW nummer hebt ontavangen voordat je de factuur stuurt): 0% BTW (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) 

b) Levering van diensten: 
- B2C: Nederlandse BTW (geen ICP aangifte) 
- B2B: BTW verlegd (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) Levering buiten EU 

a) Levering van goederen: 
- B2C/ B2B: 0% BTW (rubriek 3a) 

b) Levering van diensten: 
- B2C/ B2B: geen BTW (niet in je BTW aangifte) Let op: check altijd of je het juiste BTW tarief hebt opgenomen in jouw unieke situatie. 

Wil je meer weten over je BTW aangifte? Download dan de handreiking BTW aangifte waarin de BTW aangifte stap voor stap wordt doorgenomen. Nu via thehappyfinancial.com/e-books 

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #btw #btwaangifte #internationaal

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

Ga je zakendoen met het buitenland?

Let dan goed op met BTW! Stuur je een factuur naar het buitenland, maar dan onderscheid tussen:

1) Of je binnen of buiten de EU levert; en
2) Of je goederen of diensten levert; en
3) Of je levert aan consumenten of bedrijven (is je klant wel of niet BTW plichtig).

Leveringen binnen de EU
a) Levering van goederen:
- B2C (geen BTW plichtige klant): BTW aangifte in land van levering.
Uitzondering: 10.000 euro omzet, dan Nederlandse BTW (verkoop van digitale diensten vallen hier ook onder).

One Stop Shop regeling (OSS/ Unieregeling): BTW aangifte in 1 EU land - B2B (wel BTW plichtige klant: check altijd dmv VIES controle of je het juiste BTW nummer hebt ontavangen voordat je de factuur stuurt): 0% BTW (rubriek 3b dus ook ICP aangifte)

b) Levering van diensten:
- B2C: Nederlandse BTW (geen ICP aangifte)
- B2B: BTW verlegd (rubriek 3b dus ook ICP aangifte) Levering buiten EU

a) Levering van goederen:
- B2C/ B2B: 0% BTW (rubriek 3a)

b) Levering van diensten:
- B2C/ B2B: geen BTW (niet in je BTW aangifte) Let op: check altijd of je het juiste BTW tarief hebt opgenomen in jouw unieke situatie.

Wil je meer weten over je BTW aangifte? Download dan de handreiking BTW aangifte waarin de BTW aangifte stap voor stap wordt doorgenomen. Nu via thehappyfinancial.com/e-books

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #btw #btwaangifte #internationaal

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLjA2UVVBNjN3RW9V

Ga je zakendoen met het buitenland? Let dan goed op met BTW!

the happy financial 6 hours ago

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!