In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Julie Hemels – Hoff, founder en CEO van Blueyse.


Na een opleiding, een aantal jaren reizen en werkervaring zocht ik een manier om zelf een verschil te kunnen maken. Tijdens het reizen heb ik veel geleerd over culturen en wist ik dat ik wilde bijdragen, specifiek aan de uitdaging van gelijkheid. Aan een wereld waar iedereen dezelfde kansen krijgt. Onderweg werd ik geïnspireerd en uitgedaagd. Dat wilde ik in mijn werkende leven ook. Op mijn tempo. Ik besloot een onderneming op te zetten. Een onderneming die zich sociaal inzet. 

Mijn doel

Mijn bedrijf Blueyse is een internationaal communicatiebureau dat werkt met organisaties die, net als wij, zich inzetten voor gelijkheid. Dit zit in gendergelijkheid, maar ook in bijvoorbeeld armoede en etniciteit. We helpen organisaties die dit op de agenda hebben staan, met het bereiken van hun doelen en communicatie. 

Highlights van de afgelopen jaren

Een grote highlight was dat ik afgelopen jaar een bedrijf heb overgenomen. We zijn nu groter in omvang en breder qua diensten. Dit vind ik een hele mooie stap gezien de groei die ik voor Blueyse voor ogen heb. Met deze groei kunnen we meer bewerkstelligen en steeds meer het verschil maken en ongelijkheid verminderen.

Een tweede highlight was ons toetreden tot de United Nations Global Compact. Zij mobiliseren zoveel mogelijk duurzame bedrijven met als doel de levens van toekomstige generaties te verbeteren. Dit doen ze door o.a. de 17 SDG’s te ondersteunen en organisaties te helpen om deze SDG’s te implementeren. Wij rapporteren elk jaar over onze vooruitgang. 

Waar kan niemand je op voorbereiden als het gaat om ondernemerschap?

Je kan je er niet op voorbereiden. Het is een kwestie van creatief en flexibel zijn. De mensen met de meeste veerkracht, zullen het redden. Dat is in corona-tijd zo gebleken, toen het leven er opeens heel anders uitzag, en ik denk dat er überhaupt veel veerkracht van ondernemers wordt gevraagd. Dat vind ik juist ook het mooie aan ondernemerschap. 

De lange termijn doelen

Ik heb goed voor ogen wat voor type ondernemer en werkgever ik wil zijn. En wat voor bedrijf Blueyse moet worden. Mijn lange termijn doelstelling op dat gebied is daarom eigenlijk ook mijn korte termijn doelstelling. Ik wil mijn bedrijf namelijk inrichten en beleid voeren op basis van mijn kijk hierop.  En daar werk ik dagelijks aan. Het is mijn doel om het bedrijf gezond te laten groeien en samen een echt verschil te maken.

Meer weten, check de socials van Julie en Blueyse:

LinkedIn

Instagram

Facebook


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com

Lees ook de andere ondernemersverhalen: