koop nu de Startersbundel

Het ondernemersverhaal van: Saskia (saskiavandenbrand.nl)

In deze rubriek vertellen ondernemers hun inspirerende verhaal. Waarom zijn ze ondernemer geworden? Wat zijn hun high- en lowlights als ondernemer? Welke tips hebben ze voor startende ondernemers? In deze editie het ondernemersverhaal van Schrijfster Saskia van den Brand (saskiavandenbrand.nl)


Wat zou ik doen als geld geen rol zou spelen? Voor mij was de keuze makkelijk. Ik zou schrijven, want dat doe ik het allerliefste. Ik heb het talent om anderen te raken met woorden. Als klein meisje schreef ik urenlang op mijn kamer. Fantasie verhalen over apen die ontsnappen uit de dierentuin of een meisje dat in opstand komt, omdat de speeltuin wordt gesloopt.

Ik werd ouder en ging studeren. Ik koos voor zekerheid, maar in de avonduren bleef ik schrijven, dromen en opleidingen volgen. Het stemmetje van mijn hart werd steeds luider. Jarenlang liet ik me tegenhouden door angst, maar op een dag voelde ik in iedere vezel in mijn lijf dat ik niet anders kon. Ik kon mijn hartsverlangen niet negeren. Ik ben schrijfster. Het is niet iets wat ik op een dag ben geworden. Ik ben het al heel mijn leven, maar ik durfde niet.

Ik ben ondernemer geworden, omdat er geen enkele baan is die beter bij mij past dan schrijfster. Het voelt niet als werken. Geen enkele baan kan mij meer laten stralen dan het gezegende gevoel van het creëren van een nieuw verhaal of een kind dat de magie van creatief schrijven ontdekt.

Het is niet altijd makkelijk om ondernemer te zijn. Als schrijfster vind ik het moeilijk om andere instanties soms mee te krijgen met mijn ideeën. Ik loop soms vast door de regeltjes en procedures. Als creatieveling denk ik niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Het duurt vaak lang om iets voor elkaar te krijgen. Ik probeer het los te laten. Ik pas in geen enkel hokje en bewandel mijn eigen pad. Zo schrijf ik verhalen die je kunt lezen in vijftien minuten, want ik geloof dat de spanningsboog van kinderen korter wordt. Ik heb liever dat kinderen twee keer een verhaal lezen, dan niet.

Advies aan startende ondernemers

Maak je niet kleiner dan je bent. Laat je niet leiden door je angsten of onzekerheden. Ieder van ons is hier om te stralen. Wat is succes? Kijk niet alleen naar omzet en doe vooral wat bij je past. Durf anders te zijn en kies met je hart. Ik heb geleerd dat juist op de meest onverwachte momenten, er een oplossing aandient. Je hoeft het niet alleen te doen.

Hoe vier ik successen?

Ik vier succes door mezelf een betekenisvol sieraad te geven of bel anderen enthousiast op over mijn behaalde resultaat. Ik sta regelmatig stil bij mijn successen door het op te schrijven met pen en papier! Zo kan ik het later nog eens teruglezen. Het is een lange weg geweest, maar ik sta waar ik wil zijn.

Mijn dromen voor de toekomst

Ik heb voor de lange termijn heel veel dromen. Ik wil op alle grote podia staan, omdat ik de gave heb om mensen te inspireren en helen met mijn woorden. Binnenkort mag ik spreken voor veteranen en dat vind ik heel eervol. Volgend jaar wordt mijn succesjaar, want dan komt mijn eerste boek uit. Ik heb verhalen geschreven over mijn eigen woonplaats met betrekking tot Tweede Wereldoorlog. Hier heb ik kinderverhalen van gemaakt. Ik wil dit concept vertalen naar heel Nederland. Daarnaast gun ik alle kinderen om kennis te maken met creatief schrijven en bezoek ik met veel plezier alle scholen van Nederland, want vrij schrijven doet wonderen en zorgt ervoor dat kinderen weer rennen naar de boekenkast. Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen te raken met woorden. Dit doe ik door onder andere teksten te schrijven die leven. Dit zijn persoonlijke boodschappen voor bijzondere

momenten. Hierdoor ben ik in staat om het hele jaar inkomsten te genereren en kan ik op termijn meer boeken uitgeven. Voor mezelf is één ding belangrijk en dat is dat ik trouw blijf aan mezelf.

Voor meer over mij?

www.saskiavandenbrand.nl


Wil jij ook meedoen met de rubriek ‘het ondernemersverhaal van…’ , stuur mij dan een bericht op info@thehappyfinancial.com

Lees ook de andere ondernemersverhalen:

Nieuwste video's

MKB winstvrijstelling 

Iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting ontvangt deze MKB winstvrijstelling. Een vast percentage dat van je winst na ondernemersaftrekposten wordt afgehaald zodat je belastbaar inkomen wordt verlaagd. Hoeveel bedraagt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling is een vast percentage van 13,31%. Dit wordt berekend over je winst na ondernemersaftrekposten zoals de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. 

Hoe werkt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling wordt voor iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting automatisch verwerkt in de aangifte Inkomstenbelasting. Het percentage van 13,31% is een vast percentage en voor iedereen gelijk. 

Wanneer heb je recht op de MKB winstvrijstelling? Je moet ondernemer zijn voor de Inkomstenbelasting. Dat is de enige voorwaarde. Zo hoef je niet te voldoen aan het urencriterium en geldt deze vrijstelling niet alleen voor startende ondernemers. 

Hoe maak je aanspraak op de MKB winstvrijstelling? Deze MKB winstvrijstelling wordt automatisch verwerkt in je aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers. Je hoeft deze niet aan te vragen. Je hoeft ook niet te voldoen aan het urencriterium. 

Hoe verwerk je de MKB winstvrijstelling in je administratie? Je verwerkt de MKB winstvrijstelling niet in je administratie. Je ziet deze terugkomen in de berekening van je aangifte Inkomstenbelasting. Hier hoef je verder niets mee te doen. 

Wil je meer informatie over deze en 18 andere belastingvoordelen voor jou als zzp'er? Dit kun je terugvinden in het e-book 'belastingvoordelen voor zzp'ers' dat je kunt downloaden via thehappyfinancial.com/e-books 

#belastingvoordeel #MKBwinstvrijstelling #zzp #thehappyfinancial

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

MKB winstvrijstelling

Iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting ontvangt deze MKB winstvrijstelling. Een vast percentage dat van je winst na ondernemersaftrekposten wordt afgehaald zodat je belastbaar inkomen wordt verlaagd. Hoeveel bedraagt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling is een vast percentage van 13,31%. Dit wordt berekend over je winst na ondernemersaftrekposten zoals de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek.

Hoe werkt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling wordt voor iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting automatisch verwerkt in de aangifte Inkomstenbelasting. Het percentage van 13,31% is een vast percentage en voor iedereen gelijk.

Wanneer heb je recht op de MKB winstvrijstelling? Je moet ondernemer zijn voor de Inkomstenbelasting. Dat is de enige voorwaarde. Zo hoef je niet te voldoen aan het urencriterium en geldt deze vrijstelling niet alleen voor startende ondernemers.

Hoe maak je aanspraak op de MKB winstvrijstelling? Deze MKB winstvrijstelling wordt automatisch verwerkt in je aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers. Je hoeft deze niet aan te vragen. Je hoeft ook niet te voldoen aan het urencriterium.

Hoe verwerk je de MKB winstvrijstelling in je administratie? Je verwerkt de MKB winstvrijstelling niet in je administratie. Je ziet deze terugkomen in de berekening van je aangifte Inkomstenbelasting. Hier hoef je verder niets mee te doen.

Wil je meer informatie over deze en 18 andere belastingvoordelen voor jou als zzp'er? Dit kun je terugvinden in het e-book 'belastingvoordelen voor zzp'ers' dat je kunt downloaden via thehappyfinancial.com/e-books

#belastingvoordeel #MKBwinstvrijstelling #zzp #thehappyfinancial

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLnM5Tm5rWlpzU2tV

MKB winstvrijstelling

the happy financial 11/07/2024 15:02

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!