Hoe fijn zou het zijn om 1.000 euro extra op je spaarrekening te hebben staan? Dat is een lekker gevoel toch? Hoe zorg je ervoor dat je dat voor elkaar krijgt en dan ook nog eens redelijk snel. Ik geef je een aantal tips om ervoor te zorgen dat je binnen 30 dagen 1.000 euro op je spaarrekening hebt staan. Inclusief Excel bestand!

30 dagen challenge

In een korte periode van 30 dagen kun jij er ook voor zorgen dat je 1.000 euro extra op je spaarrekening hebt staan. Allereerst is het daarbij belangrijk om uit te gaan van het principe Pay Yourself First. Dit houdt in dat je er altijd voor zorgt dat je eerst jezelf betaalt. Dit kun je eenvoudig doen door een automatische overboeking in je bankieren app te zetten. Het voordeel hiervan is dat je deze overboeking naar je spaarrekening niet vergeet. Maar misschien nog wel belangrijker: je voorkomt met dit principe dat je het geld aan iets anders uitgeeft.

Om je te helpen, heb ik daarom een Excel bestand opgesteld met daarin een dagelijkse overboeking. Deze bedragen lopen gedurende de maand op zodat je langzaam kunt wennen aan deze dagelijkse overboeking. Aan het eind van de 30 dagen heb je 1.000 euro extra op je spaarrekening staan. Het Excel bestand kunt je hier downloaden:

Vind je dit te veel werk? Je kunt ook iedere dag hetzelfde bedrag overboeken vanuit je lopende rekening naar je spaarrekening. It’s up to you!

Extra geld bij elkaar krijgen

Het automatisch overboeken is natuurlijk mooi en al helemaal wanneer je dit automatisch hebt ingesteld. Maar wanneer er niets op je lopende rekening staat, kun je het ook niet overboeken naar je spaarrekening. Daarom ook een aantal tips zodat je extra geld op je lopende rekening krijgt (die je dan volgens het Pay Yourself First principe naar je spaarrekening overboekt natuurlijk ;).

Verkoop overbodige spullen

Wie heeft er niet overbodige spullen? Gadgets die je nooit gebruikt, kleding die je nooit meer aan doet of boeken die stof staan te vangen. Verkoop je gadgets via Marktplaats, je kleding via United Wardrobe of je boeken via Bol.com. Wacht ook niet te lang met het verkopen van je overbodige spullen. Wanneer je het te lang laat liggen, zijn je gadgets hopeloos verouderd en je kleding uit de mode en wil niemand het meer kopen. Verkoop het dus op het moment dat je het zelf niet meer gebruikt en er nog wel iets aan kunt verdienen.

Check je abonnementen

91% van de Nederlanders onderschat het aantal abonnementen dat ze hebben lopen. Grote kans dus dat jij ook te veel geld uitgeeft aan abonnementen. Om snel en eenvoudig geld te besparen op je abonnementen een aantal tips:

  • Zorg voor inzicht in je abonnementen: welke abonnementen heb je allemaal lopen? Heb je alles nog nodig?
  • Zeg abonnementen waarvan je het bestaan niet eens wist direct op. Overweeg per abonnement of ze nog nodig zijn en of je er nog plezier aan beleeft. Zeg ze anders ook op.
  • Zijn er abonnementen die je kunt delen met vrienden, familie of de buren? Denk bijvoorbeeld aan streamingsdiensten waar je vaak meerdere profielen kunt aanmaken voor iedere gebruiker.
  • Bel je huidige TV en internetprovider en vraag ze waarom er voor nieuwe abonnees wel kortingsacties gelden, maar voor jou als bestaande abonnee niet? Vaak loont dit!

Zorg voor meer inkomsten

Ben je goed in schrijven, schilderen of fotografie? Bied dan je diensten aan en verdien extra door deze side jobs. Maar denk ook aan het geven van bijles in een vak waar je goed in bent. In deze blog geef ik tips over side jobs waarvoor je geen grote investering hoeft te doen.

En nu?

Met deze tips gaat het jou ook lukken om binnen 30 dagen 1.000 euro extra op je spaarrekening te hebben! Ook ben ik heel benieuwd naar extra tips die je hebt om dit voor elkaar te krijgen.

Meer spaartips? Lees in deze blog hoe je ongemerkt 2.000 euro spaart.