Geld bijverdienen naast je baan. Leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je niet eerst een groot bedrag moet investeren voordat je hier iets leuks mee kunt verdienen? 

In deze blog geef ik je drie reële opties voor ‘side jobs’ zonder investering.

Bloggen

Met bloggen kun je geld verdienen. Wanneer je een beetje een goede blogger bent én in een niche zit, kun je hier nog behoorlijk veel aan verdienen ook.

De investeringen bij bloggen kun je heel beperkt houden. Ik ben zelf gestart met een wordpress website en hosting. Vanaf dat punt heb ik alles zelf gedaan, met hulp van YouTube. Veel tijd en energie, maar de investering is zeer beperkt (ongeveer 60 euro per jaar).

In deze video vertel ik hoe ik zelf geld verdien met bloggen.

Let op: starten met bloggen met de intentie om er geld mee te gaan verdienen is het slechtste begin ooit. Want ondanks dat je er een lekkere boterham mee kunt verdienen, zal het in het begin vooral veel tijd en energie kosten. Maar geen geld, dat dan weer niet.

Freelancer

Bied je diensten aan? Dan kun je dit grotendeels ook als freelancer doen. Werk je in loondienst? Kijk dan wel eerst wat er in je contract staat over een eventueel concurrentiebeding, of gelijksoortige werkzaamheden uitvoeren. Ben hierin zo open mogelijk bij je werkgever om eventuele discussie achteraf te voorkomen.

Het leukste is wanneer je freelance klussen kunt doen op het gebied van je hobby. Ben je bijvoorbeeld erg creatief terwijl je day-job dat absoluut niet van je vergt? Je diensten kun je dan wel als freelancer aanbieden zodat je zowel je creativiteit kwijt kunt en er ook nog geld aan overhoudt. Denk bijvoorbeeld aan portretschilders.

Een ander goed voorbeeld van freelancers die nauwelijks investering vragen, zijn de virtual assistents. De investering die je dan moet doen bestaat voornamelijk uit het vergaren van kennis, die je grotendeels online kunt opdoen.

De dienstverlening van een freelancer vergt over het algemeen geen investering. De inkomsten zijn dan weer sterk afhankelijk van je ervaring en vraag en aanbod in de markt.

Marktplaats

Vooral in Amerika hoor je verhalen van mensen die volledige inkomens halen uit koop en verkoop op eBay of Amazon. Maar heb je ergens kijk op en is de vraag groot, dan kun je zeker verdienen aan verkoop van tweedehands artikelen.

Natuurlijk doe je hier wel investeringen van de artikelen die je inkoopt. Mijn advies daarbij is om vooral klein te beginnen en het risico zoveel mogelijk te spreiden. Dus heb je winst gemaakt, zet dit dan (gedeeltelijk) apart. Op deze manier kun je er een leuk zakcentje aan overhouden.

In deze video leg ik uit hoe het zit met de belasting als je een beetje bijverdient

En nu?

Heb jij een side-job waar je wat geld mee verdient? Ik ben benieuwd!

side job zonder investering