Miljonair worden. Veel mensen dromen ervan. Jij ook? Alleen al door het veranderen van je mindset en een paar slimme trucs over te nemen van miljonairs ben je al een heel eind. In deze blog vertel ik je er meer over (plus video!).

Natuurlijk kun je de loterij winnen en miljonair worden. Maar omdat je daar niet op wil wachten (en okee, ook omdat die kans echt microscopisch klein is, zelfs nihil als je net als ik niet eens meedoet aan wat voor soort kansspel dan ook), een aantal trucs van miljonairs. Mensen met heel veel geld denken namelijk anders over inkomsten en uitgaven en dat zorgt ervoor dat ze vermogend zijn, maar ook blijven. Sommige trucs zullen te makkelijk voor woorden zijn. Het succes van deze aanpassingen zit hem ook voornamelijk in het volhouden en consequent toepassen. Dus ga jij er ook voor? Laten we miljonair worden!

Miljonairs hebben een financieel plan

Miljonairs weten precies wat er inkomt en wat eruit gaat. Zij zijn niet ‘toevallig’ miljonair geworden. Hier ligt een heldere en strakke financiële planning aan ten grondslag. Financiële beslissingen die ze maken, of het nu gaat om een huis kopen, een auto kopen, beleggen, investeringen in zonnepanelen, er is overal over nagedacht. 

Ook geven zij hun geld in dit financieel plan een doel. Geld maakt geld en dat weten miljonairs. Geld laten staan op een spaarrekening om te hebben, ga je niet snel zien bij miljonairs. Zij besteden of investeren het volgens hun financieel plan. 

Wat ook onder dit punt valt is het automatisch sparen. Een miljonair zorgt ervoor dat hij/ zij iedere maand weet wat er overblijft en dat dit bedrag automatisch wordt overgemaakt naar de spaarrekening. Zij wachten niet tot het eind van de maand om te kijken wat er overblijft, maar boeken dit geplande bedrag aan het begin van de maand direct over. Zo voorkom je namelijk dat je dit geld per ongeluk toch gaat uitgeven, omdat je het nu eenmaal ziet staan op je lopende rekening.

Wil je weten hoeveel realistisch is om te sparen? Lees dan deze blog waarin ik mijn mening geef over de norm die Nibud hanteert en aangeeft dat je maandelijks 10% van je inkomen zou moeten sparen.

Miljonairs hebben meerdere inkomstenbronnen

Wanneer je een baan in loondienst hebt, heb je zekerheid omdat je weet wat je verdient en waarschijnlijk weet je ongeveer ook wat je over vijf jaar gaat verdienen met dezelfde baan. Bij miljonairs zal dit niet opgaan. Zij weten dat je meer inkomen moet hebben om écht rijk te kunnen worden en daar gebruiken ze meerdere inkomensbronnen voor. Naast hun baan of winst uit onderneming, hebben ze vaak verschillende andere inkomstenbronnen zoals beleggingen, verhuur van panden of andere vormen van meer passief inkomen. 

Het hebben van meerdere inkomstenbronnen zorgt niet alleen voor méér inkomen, maar ook voor meer zekerheid omtrent dit inkomen. Wanneer een van de bronnen namelijk tijdelijk niet zoveel of helemaal niets oplevert, zijn er genoeg andere inkomstenbronnen die dat wel doen. Op die manier is het inkomen meer gespreid en gegarandeerd. 

Miljonairs zijn zuinig

Miljonairs die je in de media ziet, strooien wel eens met geld. Als iedereen maar kan zien hoeveel geld ze hebben. Maar dat past eigenlijk helemaal niet bij de miljonairs mindset. Miljonairs zijn wat dat betreft het toppunt van zuinigheid. Ook al hebben ze geld genoeg, ze zullen onderhandelen over iedere euro en het geld liever sparen. Miljonairs geven nooit zomaar geld uit aan prullen, zij vinden dat iedere euro telt.

Miljonairs zullen ook nooit teveel geld uitgeven. Een van de redenen dat ze zoveel geld hebben, is dat ze niet meer uitgeven dan ze binnenkrijgen. Dit zorgt er ook voor dat ze voor de lange termijn voldoende geld hebben. Een miljonair weet als geen ander dat je onder je stand moet leven om er voor te zorgen dat je rijkdom kunt vergaren en behouden. 

Niet te koop lopen met je geld en leven onder je stand zijn daarmee twee duidelijke levensstandaarden van miljonairs. 

Video – hoe word je miljonair

In deze video geef ik nog extra tips om miljonair te kunnen worden.

miljonair worden