Met de zomer in aantocht kijken we in ons spaarpotje en worden we niet blij van wat we daar aantreffen. Zelfs als we alle inkomsten en uitgaven netjes opschrijven, blijft er weinig over. Maar geld besparen kan iedereen!

Hoewel de berichten over de economie lovend zijn en haast iedereen in Nederland gouden bergen beloven, is het nog steeds niet altijd zo dat het geld aan de bomen groeit. We hebben het financieel niet altijd even makkelijk. Het lijkt soms wel alsof we alleen maar werken om onze vaste lasten te betalen en aan het eind van de maand niets overhouden. Maar geld besparen is makkelijker dan je denkt!

Source: Pexels

Zeker nu de zomer in aantocht is en we worden overstelpt met vakantieaanbiedingen met tropische bestemmingen, voelen we ons haast onder druk gezet om ook iets te boeken. Maar als je geld wilt besparen deze zomer, dan is de eerste en meest winstgevende tip toch wel om een verre vakantie achterwege te laten. Want er zijn zoveel plekken in Nederland die je vast nog niet kent en waar je een heel leuke en goedkope vakantie kan beleven En als je die plekken toch bezoekt, waarom niet gelijk met het openbaar vervoer?

Want een andere goede manier om geld te besparen is wat vaker de auto laten staan, want benzine wordt alsmaar duurder. Als je gewoon de fiets pakt, help je het milieu en je conditie ook nog eens een handje. En als je in de stad woont, waar bussen en trams rijden of als je dichtbij je werk woont, zou je zelfs kunnen overwegen die auto helemaal te verkopen.

Source: Pexels

Geld besparen kan je het best doen door te letten op de kleintjes. Een avondje uit is altijd gezellig, maar eigenlijk kan je alles wat je buiten de deur doet ook gewoon thuis doen: waarom zou je naar de bioscoop gaan als je ook gewoon thuis je eigen filmavond kan organiseren? Waarom zou je naar een kroeg als je thuis met een paar drankjes en een gezellige groep vrienden ook een topavond hebt? En waarom zou je naar een restaurant als je je een kwaliteitsmaaltijd uit een restaurant voor weinig geld ook gewoon thuis kan bestellen, zoals bij Deliveroo?

Source: Pexels

Een andere slimme manier om geld te besparen is eens te kijken naar alle abonnementen die je hebt. Lees je een krant of tijdschrift? Haast al die artikelen kan je online gratis vinden! Luister je naar Spotify? Je kan Spotify ook gratis te beluisteren en YouTube heeft ook hele muziekcollecties! Heb je een Netflix-account? Veel series worden ook op televisie uitgezonden. Al deze abonnementen kosten soms wel honderden euro’s, terwijl er tal van alternatieven zijn. Je zal zien, geld besparen is minder moeilijk dan je denkt, het vereist alleen wat creativiteit en volharding.