De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft door de jaren heen een flinke verzameling sieraden opgebouwd. Lang niet al deze sieraden worden ook daadwerkelijk gedragen. Heb je inmiddels ook een grote hoeveelheid sieraden thuis liggen? Dan wil je er mogelijk een aantal wegdoen. Gooi ze in dat geval niet weg, maar verkoop jouw sieraden. Armbanden, ringen, kettingen en oorbellen kunnen soms namelijk flink wat geld opleveren. Dit is zeker het geval als ze van goud zijn. Wil je sieraden verkopen? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten hieronder op een rijtje. 

Bepaal de juiste prijs voor het sieraad 

Als je sieraden gaat verkopen, moet jij je niet direct rijk rekenen. Nee, want lang niet ieder sieraad levert je ook geld op. Dit is vaak alleen het geval wanneer je een gouden of zilveren sieraad verkoopt. Sieraden van deze materialen zijn namelijk gewild, waardoor ze jou soms flink wat geld opleveren. Hoeveel geld jij voor jouw sieraad kunt vragen, hangt af van een aantal factoren. 

Wil je een gouden ring verkopen? Achterhaal dan eerst of het echt goud is. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen aangezien hier specialistische kennis voor vereist is. Laat een sieraad daarom taxeren door een expert voordat je deze verkoopt. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel geld je voor een ring, ketting, armband of oorbellen kunt vragen. Een taxatie van (gouden) sieraden is bij veel professionals tegenwoordig gratis en vrijblijvend, zo ook bij Goudwisselkantoor.

Waar verkoop je sieraden?

Sieraden verkopen is tegenwoordig betrekkelijk makkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Daarnaast verkopen veel mensen hun sieraden via sociale media. Dit zijn simpele manieren om jouw sieraden te verkopen, maar toch is het niet de beste manier. Waarom niet? Omdat mensen op het internet vaak minder voor jouw sieraden willen betalen dan ze daadwerkelijk waard zijn. Bovendien loop je een risico door gouden sieraden te koop aan te bieden op het internet. Inbrekers weten namelijk dat er bij jou iets te halen is, waardoor zij mogelijk hun slag slaan als je van huis bent.

Wil je een reële prijs voor jouw (gouden) sieraden krijgen? Verkoop deze dan aan een professionele partij, zoals Goudwisselkantoor. Zij kopen jouw gouden sieraden voor een reële prijs. Voordat zij jou een aanbod doen, taxeren ze de sieraden. Deze taxatie vindt onder jouw ogen plaats. Vind je het bod te laag? Geen probleem, want de taxatie is geheel vrijblijvend. Als het bod jou wel aanstaat, kun je de gouden sieraden aan Goudwisselkantoor verkopen. Zij betalen jou direct contant uit, waardoor je niet hoeft te wachten op jouw geld. Desgewenst kun je het ook op jouw rekening laten storten.