Ben jij ook bij de zoveelste vergadering snel verleid om de vergadering bij jou op kantoor te laten doorgaan omdat het gemakkelijk is? ‘Join the club’, maar soms kan een andere invulling van een zoveelste vergadering echt een aanrader zijn. We nemen je mee op ontdekkingstocht.

Meeting op bijzondere locaties

Een goed ingerichte vergaderruimte wakkert de creativiteit aan en zorgt voor een aangename sfeer rond de tafel. Wat dacht je van een vergadering in een voormalig klooster waarbij de wandelgangen al meteen voer zijn tot gesprek. Of waarom eens niet kiezen voor een vergaderzaal met uitzicht op een voetbalstadion. Of zalig vergaderen en lunchen met zicht op een binnentuin? De mogelijkheden zijn legio maar je vergeet soms dat ze bestaan. Hoog tijd dus om een andere wending te geven aan die vergadermomenten. 

Out of the box

Staat er een belangrijke vergadering gepland en heb je nog geen locatie in gedachten? Durf dan eens out of the box te denken en kies voor een unieke locatie in een stad die voor alle genodigden goed bereikbaar is. Heb je bijvoorbeeld jouw hoofdkantoor in Brussel maar zijn er heel wat Oost-Vlamingen die alweer de grote drukte in de hoofdstad moeten trotseren? Wijk dan uit naar de vergaderzalen in Gent met een bijzondere uitstraling. Alleen al het kader waarin de vergadering plaatsvindt, kan de deal die gesloten moet worden, een boost geven. Bovendien kun je van daaruit gemakkelijk een zakenlunch voorzien met het nodige cachet. 

Vernieuwende ideeën

Staat er een evenement op de planning dat de nodige return moet opleveren, kies dan niet voor een locatie die al te vaak voor de hand ligt. Uiteraard zijn er voordelen aan het kennismaken met de ruimten van je eigen onderneming maar kies vooral in functie van je doelpubliek. Heb je al heel wat events intern georganiseerd, durf deze keer dan eens buiten je comfortzone te gaan.

Organiseer je binnenkort een brainstorm die heel wat nieuwe ideeën moet voortbrengen, kies dan voor een vergadering in een meet & workspace. Of ga voor gespreide online vergaderingen op verschillende locaties via Teams, … Het zijn maar een van de vele mogelijkheden als je op zoek gaat naar een vergaderzaal in Antwerpen met een bijzondere uitstraling. 

Een nieuwe locatie of een veranderend concept, kan een dynamiek op gang brengen die het gewone patroon doorbreekt om te komen tot iets nieuws. Ook een teambuilding op verplaatsing levert vaak meer op dan te blijven tobben over hoe je de dynamiek terug in je team krijgt.