Het is vandaag de dag belangrijker dan ooit om je woning goed te verduurzamen. Aan de ene kant kan het je namelijk ongelooflijk veel geld besparen en aan de andere kant help je het milieu hiermee een handje. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan is het namelijk zaak dat iedereen een steentje bijdraagt. Een van de manieren om dit te doen is door je woning te verduurzamen. Het verduurzamen van je woning is echter niet altijd even goedkoop. Het kan dus best voorkomen dat je wel wilt verduurzamen, maar dat dat niet altijd even makkelijk en haalbaar is. Gelukkig kun je dan bijvoorbeeld terecht op vanlanschot.nl waar ze jou je woning helpen verduurzamen via een hypotheek.

Waarom zou je woning verduurzamen?

Zoals hiervoor al is gezegd, is het verduurzamen van je woning geen slecht idee. Dit houdt namelijk in dat je minder hoeft te stoken om je woning op temperatuur te houden. In de winter zal dit betekenen dat je minder vaak de verwarming aan hoeft te hebben en in de zomer zal de airconditioning dan niet altijd aan hoeven staan. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Je stoot namelijk niet alleen minder broeikasgassen uit als je je woning minder hoeft te verwarmen of af te koelen, maar je bespaart hiermee ook flink wat geld. Zeker als de prijzen voor gas en elektriciteit toenemen, kan een verduurzaamde woning ongelooflijk veel geld schelen.

Hoe kun je je woning verduurzamen via je hypotheek?

Nu duidelijk is waarom je wel eens geïnteresseerd zou kunnen zijn in het verduurzamen van je woning, wordt het tijd om te kijken hoe dit dan kan. Zoals ook al eerder is gezegd, is het namelijk zeker niet goedkoop om je woning te laten verduurzamen. Dit kost echt betrekkelijk veel geld wat niet zomaar iedereen heeft liggen. Je kunt dit geld dan aanvragen met een lening, maar er zijn ook veel hypotheekverstrekkers die jou kunnen helpen. Zij kunnen jou dan namelijk meer dan de woningwaarde lenen als je zou willen verduurzamen. Het is hierbij wel echt de bedoeling dat je dit geld dan ook uitgeeft aan het verduurzamen van je woning. Je mag dit niet zomaar voor andere zaken gebruiken. 

Waar kun je dit geld wel aan uitgeven?

Je mag het dus niet voor alles gebruiken, maar wel voor vrijwel alles waarmee jij jouw woning verduurzaamt. Denk hierbij dan dus bijvoorbeeld aan warmtepompen. Dit kan echt een enorm verschil maken in je stookkosten. Hetzelfde geldt voor zonnecellen waarmee je je eigen energie op kunt gaan wekken. Maar ook voor spouwmuurisolatie en andere soorten isolatie kun je dit geld vaak gebruiken. Of dit nu op dakisolatie of vloerisolatie gaat, de kans is groot dat je dit via je hypotheek kunt regelen. Ook voor HR++-beglazing kun je vaak gebruik maken van deze regeling. Je staat er dus gelukkig niet helemaal alleen voor als je ervoor zou kiezen om je woning te gaan verduurzamen. Check daarom dus zeker hoe het zit met je hypotheek.