Een vraag die ik vaak gesteld krijg: hoe verdien je geld met een blog? Want zodra ik zeg dat ik blogger en vlogger ben, krijg ik heel vaak deze vraag. Niet dat iedereen die vraag durft te stellen, maar ik zie vaak dat mensen het wel willen weten, ook al durven ze het niet te vragen.

Geld verdienen met bloggen en vloggen dus: Ik zet drie mogelijke inkomstenbronnen als blogger op een rijtje. Niet alle manieren die ik noem, gebruik ik zelf. Waaronder de advertentieruimte verkopen op je website. Ik doe dit zelf niet omdat ik het zelf vaak juist vind afleiden en ik vind dat wanneer ik zelf iets irritant vind, ik het vooral zelf ook niet moet doen.

Bovendien is mijn doelgroep ook heel anders dan menig blogger en vlogger. Ik zit met de financiële blogs natuurlijk in een ontzettende niche markt. Dat werkt heel fijn, maar het bereik is een stuk minder groot dan bij een gemiddelde beauty of fashion blogger. En om een beetje leuk te verdienen met advertenties op je website, moet je wel een heel groot bereik hebben. Reden genoeg dus voor mij om juist geen advertenties te verkopen op mijn website. Maar wel een heel erg voor de hand liggende manier om geld te verdienen met je blog, reden voor mij om hem wel te noemen in deze video.

De andere twee manieren licht ik verder toe in deze video, waarbij ik met name de sponsored content een hele fijne manier van samenwerken met bedrijven vind.

Tenslotte geef ik je een paar hele belangrijke tips om niet een beetje, maar heel veel geld te kunnen verdienen met je blog. Dat zijn tips die iedere blogger of vlogger kan toepassen, ongeacht je doelgroep of markt.

Ben je benieuwd naar hoe ik geld verdien met bloggen en mijn tips om ervoor te zorgen dat jij dit ook kunt gaan doen?

Bekijk de video hier: