PERSOONLIJK: Ik heb een belangrijke keuze gemaakt!

Waarschijnlijk één van mijn meest persoonlijke blogs tot nu toe. Een grote wijziging in mijn leven, die veel impact heeft en in de toekomst ook gaat hebben. Ik heb namelijk mijn baan opgezegd! Waarom heb ik dit gedaan? En wat ga ik nu doen?

Het begin van the happy financial

Nog geen jaar geleden (op 16 september 2016 om precies te zijn), kwam de allereerste blog van the happy financial online. En wat begon als een hobby om mijn creativiteit in kwijt te kunnen, is in korte tijd uitgegroeid tot een echte onderneming.

Zelf had ik dit nooit verwacht, dit was ook niet mijn intentie. De bedoeling was om wekelijks een leuke blog te schrijven over geldzaken. Om te laten zien dat financiën helemaal niet saai of lastig is. Maar het aantal lezers steeg, heel snel. En daarmee ook de mogelijkheden om van mijn allerleukste hobby mijn werk te maken.

Loondienst vs ondernemer

Heel eerlijk, ik heb nooit de drang gehad om ondernemer te zijn. Je hoort vaak van doorgewinterde ondernemers dat ze vroeger al wisten dat ze een eigen bedrijf wilden starten en nooit goed voor een baas konden werken.

Dat heb ik dus nooit gehad. Ik was heel happy met mijn werk als accountant en was dat waarschijnlijk nog jaren geweest als ik niet met the happy financial was begonnen. Ambities had ik volop, maar wel in loondienst.

Tot ik ontdekte hoe leuk het was om ondernemer te zijn. Om zelf verantwoordelijk te zijn voor alle triomfen die je behaalt, maar ook voor alle failures. Maar ook om zelf te bepalen welke opdrachten je wel en niet gaat doen. Om je eigen ideeën om te zetten in acties.

Lastige keuze

Het ondernemen geeft me zoveel positieve energie en ik word er iedere keer weer happy van om bezig te zijn met mijn eigen bedrijf. Toch was de keuze om hier fulltime voor te gaan niet makkelijk.

Niet dat ik geen vertrouwen heb in het succes van mijn bedrijf, maar meer in de keuze om een goede carrière bij het leukste accountantsteam van Nederland achter me te laten. Uiteindelijk won toch de drang om te ondernemen en was daarmee ineens wel die ‘echte’ ondernemer.

Na bijna tien jaar in de accountancy heb ik daarom afgelopen week mijn eigen #girlbossmoment gehad en kon ik zeggen:

Jullie waren mijn leukste, maar ook mijn laatste werkgever.

En nu?

En wat ga ik dan doen met mijn bedrijf? Via the happy financial werk ik op het gebied van content en influencer marketing. Ik schrijf daarbij blogs voor bedrijven die geplaatst worden op hun website of op thehappyfinancial.com. Daarnaast geef ik lezingen en workshops op het gebied van persoonlijke financiën en geldzaken.

En vanaf 16 september ga ik ook vloggen! Dus vanaf dat moment kun je mij iedere week ook vinden op YouTube (alle tips zijn welkom, ik ben echt een leek en daar kom ik nu achter). Ontzettend leuk en ook weer een heel leuk nieuw avontuur.

Liefs, Marjan

the happy financial


18 thoughts on “PERSOONLIJK: Ik heb een belangrijke keuze gemaakt!

 1. Chantal Beantwoorden

  Hoi Marjan,

  Wat een moeilijke maar dappere beslissing! Welkom in de wereld van het (fulltime) ondernemerschap 😉 ik wens je een prachtige tijd toe, maar ik twijfel er niet aan dat dat goed komt.

  Tips voor het vloggen; gewoon doen en kijken naar andere vlogs om te bepalen wat je leuk vind en voor jou werkt en wat niet. Ik ben zelf vorige week, na weken lang uit te stellen, begonnen met vloggen. Ik kwam er na de eerste week al achter dat weekvlogs niet werken voor mij en ik ben dagvlogs gaan malen. Ik hou het nog een beetje in mijn privékring omdat ik nog erg aan het zoeken ben naar wat voor mij werkt. Maar binnenkort ga ik het ook zeker op mijn blog en sociale media delen. Hier is de link naar mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCijNJpK7E9aRPZZx5K8Dh8g

  Ik gebruik het vloggen als een manier om mij persoonlijk te kennen. Mijn privékring vind het al leuk en zeggen dat het echt helemaal mij is. Ik krijg ook goede tips. Ze vertellen mij wat ze leuk vinden maar durven ook feedback te geven om dingen die nog niet helemaal soepel lopen.

  Ik hoop dat het allemaal lukt en dat je aan beide net zoveel plezier beleefd als ik dat doe.

  Vriendelijke groet,
  Chantal Tak
  Chantal Tak Fotografie

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Chantal,

   Super bedankt! Ik heb er ook heel erg veel zin in om full-time te gaan ondernemen.
   Nog een paar weken uitwerken en dan is het zover.

   Dank je wel voor de tips voor het vloggen. Dat gaat nog wel een klein feest worden, want zit veel te pielen met YouTube.
   Maar goed, wel super leuk om te doen, dus dat scheelt ;).

   Liefs, Marjan

 2. Sandra Beantwoorden

  Wow! Super gaaf, gefeliciteerd! Ik ben ook net begonnen met fulltime voor mezelf te beginnen. Super spannend maar zo leuk!

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Sandra,

   Dank je wel! Heb er ook zo’n zin in!
   Wat gaaf dat je ook voor jezelf begonnen bent.
   Go team #girlboss!

 3. Mandy Schleipfebauer Beantwoorden

  Yes Yes Yes! You Go girl!!

  1. Marjan Beantwoorden

   YEAH!! Dank je wel! 😉

 4. Sabine Beantwoorden

  Wat super gaaf! Heel veel plezier in deze nieuwe levensfase!

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Sabine,

   Dank je wel! Heb er ook super veel zin in!

   Liefs, Marjan

 5. Marielle Beantwoorden

  Heel veel succes Marjan! Stoere keuze! Gr Marielle

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Marielle,

   Super leuk om te horen! Dank je wel!

   Liefs, Marjan

 6. […] plaats ik mijn blog waarin ik vertel dat ik full time ga ondernemen en ik krijg zoveel lieve reactie... thehappyfinancial.com/week-pictures-39
 7. Luzina de Greef Beantwoorden

  Geweldig! En natuurlijk gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik ben nu al 5 jaar ondernemer en heb daar geen enkel moment spijt van gehad. Ik wens je heel veel success en geluk. Het gaat je zeker lukken.

  1. Marjan Beantwoorden

   Hi Luzina,

   Dank je wel! Super leuk om te horen!
   En helemaal fijn dat het bij jou zo goed gaat met het ondernemerschap!

   Liefs, Marjan

 8. […] vorige week ik het voor iedere duidelijk dat ik ook zelfstandig ondernemer ben. Maar vindt de belast... thehappyfinancial.com/ben-ik-wel-een-ondernemer
 9. […] Een paar maanden geleden heb ik de keuze gemaakt om fulltime te gaan ondernemen en van mijn grootste... thehappyfinancial.com/waar-verdien-ik-mijn-geld-mee
 10. […] laatste maanden van mijn bestaan als werknemer was ik vooral aan het dromen van het fulltime onderne... thehappyfinancial.com/vanaf-nu-gaat-alles-anders
 11. […] vraag die ik vaak gesteld krijg: hoe verdien je geld met een blog? Want zodra ik zeg dat ik blogger ... https://thehappyfinancial.com/video-hoe-verdien-ik-geld-met-mijn-blog
 12. […] ik het wereldkundig had gemaakt dat ik voor mezelf zou starten, waren er naast de vele positieve rea... thehappyfinancial.com/ben-ik-eenzaam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*