Heb je niet voldoende eigen vermogen, maar wil je toch een investering doen met jouw bedrijf? Dan biedt een zakelijke lening mogelijk uitkomst. Zo’n lening wordt door veel ondernemers gebruikt voor langlopende investeringen. Nadat jouw aanvraag voor een zakelijke lening is goedgekeurd, wordt het geldbedrag op jouw rekening gestort. Hierdoor hoef je niet te wachten om de gewenste investering te kunnen doen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk ook wel een zakelijke lening aanvragen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven je hieronder tekst en uitleg over het proces. 

Een geldverstrekker vinden

Voordat je een zakelijke lening aan kunt vragen, moet je allereerst een geldverstrekker vinden. Er zijn tegenwoordig verschillende partijen die jou een zakelijke lening kunnen verstrekken. Allereerst kun jij je tot een bank richten. Indien je hier een lening voor een langlopende investering af wilt sluiten, moet je vaak eerst een afspraak maken. Op basis van deze afspraak en de door jou aangeleverde gegevens bepaalt een bank vervolgens of zij jou al dan niet een lening verstrekken. 

Wil je een zakelijke lening vanuit huis aanvragen? Dat behoort ook tot de mogelijkheden. Steeds meer online kredietverstrekkers bieden namelijk ook een zakelijke lening aan. Grote voordeel hiervan is dat je de aanvraag voor zo’n lening vanuit jouw luie stoel in kunt dienen. Je bezoekt de website van de kredietverstrekker, levert de benodigde documenten en informatie aan en dient de aanvraag in. De kredietverstrekker komt vervolgens mogelijk met een aanbod op maat voor zakelijke financiering. Jij bepaalt daarna zelf of je ingaat op het vrijblijvende aanbod of niet. Doe je dit wel? Dan rond je jouw aanvraag af. Daarna moet jij je alleen nog maar identificeren via je bank en de contracten online ondertekenen. Indien alles in kannen in kruiken is, maakt de online kredietverstrekker het geld meteen naar jou over.

Aandachtspunten bij het aanvragen van een zakelijke lening

Er zijn ondernemers die een zakelijke lening aanvragen bij de eerste de beste aanbieder. Dit is niet verstandig. Waarom niet? Omdat je in dat geval niet weet of het om de meest gunstige lening gaat. Mogelijk kun je elders wel meer geld lenen. Kijk overigens niet alleen naar de hoogte van de lening. De rente en de looptijd zijn namelijk ook belangrijk. De hoogte van de rente hangt af van het bedrag dat je leent en de looptijd van de lening. Vergelijk de rente bij verschillende kredietverstrekkers met elkaar alvorens je een zakelijke lening afsluit. Op deze manier betaal jij niet onnodig veel om geld te lenen. Let naast de rente ook op de looptijd. Vaak is de looptijd van een zakelijke lening maximaal 5 jaar, maar sommige kredietverstrekkers werken met een kortere looptijd. Kortom: reden genoeg om nooit zonder enige research een zakelijke lening aan te vragen.