Niet alles wat met financiën te maken heeft, hoeft moeilijk te zijn. Dat bewijst deze ene simpele truc die ervoor gaat zorgen dat je nooit meer geld te veel uitgeeft. In deze video leg ik hem uit. 

Dit is vast wel herkenbaar: je krijgt je salaris van je werkgever en hebt het idee dat je voldoende geld op je bankrekening hebt staan. Sterker nog, dat is niet alleen het idee dat je hebt, je hebt ook echt voldoende geld. Je salaris zou voldoende moeten zijn om deze maand rond te komen, zelfs om nog wat extra te sparen.

Maar dan ben je op twee derde van de maand en kom je erachter dat al je geld al op is. En je moet nog een paar dagen doorkomen. Hoe kan dit nu? Waar is dat geld gebleven?

Onnodig geld uitgeven

Geloof me, dat overkomt bijna iedereen. En dat is ook niet gek. Je gaat even de stad in of bent online aan het rondkijken en voor je het weet heb je het gekocht en is het afgeschreven. Wanneer dit uitgaven zijn waar je voor lange tijd plezier aan hebt of uitgaven hebt gedaan tijdens een etentje dat je je nog lang zult herinneren omdat het zo’n gezellige avond was, is dat natuurlijk helemaal niet erg (als het binnen je budget past natuurlijk ;). Maar wanneer dit niet het geval is, voelt het echt alsof je onnodig geld hebt uitgegeven. En dat is zonde.

1 simpele truc

Belangrijker nu is om te kijken hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen. Hoe zorg je ervoor dat dit niet meer gebeurt? Dat je niet meer onnodig geld uitgeeft en alleen nog maar spullen en herinneringen van waarde koopt? In deze video geef ik je 1 simpele truc die je dit leert.

Ik ben heel benieuwd of je deze truc al kende en wel eens hebt toegepast. En wat je bevindingen zijn. Misschien doe je hem nu wel voor het eerst. Wat valt je op? Gaat dit je helpen om in de toekomst niet meer onnodig geld uit te geven?