Later, wanneer je met pensioen bent, wil je vast op dezelfde manier van het leven kunnen genieten als toen je nog werkte. Om de kans op een pensioengat te verkleinen, en later genoeg inkomen te hebben, is sparen voor extra pensioen een optie. Een manier om dat te doen is banksparen. Hiermee vul je je pensioen aan met mogelijk belastingvoordeel. Benieuwd hoe je dit doet?

Meer pensioen opbouwen 

Met banksparen zet je geld apart met mogelijk belastingvoordeel. Klinkt aantrekkelijk, vind je niet? Om hiervoor in aanmerking te komen moet je sparen op een geblokkeerde rekening. Hierdoor kom je niet in de verleiding om tussentijds geld op te nemen. Een voordeel hierbij is dat je jouw inleg mogelijk in aftrek kunt brengen op je inkomstenbelasting. 

Meer voordelen van banksparen 

Door banksparen profiteer je mogelijk van meer belastingvoordeel! Naast bovengenoemd voordeel, hoef je over geld op een pensioenrekening namelijk geen vermogensbelasting te betalen. Dat scheelt. Maar zijn er nog meer voordelen als het gaat over banksparen. We hebben ze voor je op een rij gezet:

Meer rente

Pensioensparen is lange termijn sparen. Daardoor maak je automatisch gebruik van het zogenoemde rente-op-rente-effect. Dit betekent simpelweg dat je over je rente ook weer rente krijgt. Dat schiet lekker op. 

Je geld staat veilig

Wist je dat je dankzij de Nederlandse Depositogarantie altijd je spaargeld terug krijgt op het moment dat je bank failliet gaat? Het is hierbij wel goed om te weten dat dit gaat om spaargeld tot €100.000. Op deze manier hoef je geen zorgen te hebben over jouw gespaarde geld. 

Nabestaanden kunnen geld erven 

Waarschijnlijk sta je er nog niet bij stil, maar we willen het toch nog even meegeven. Op het moment dat je komt te overlijden erven je erfgenamen het geld en moeten er een uitkeringsproduct mee aankopen; een nabestaandenlijfrente. Zo gaat je geld dus niet verloren.

Specifieke situatie

Ben je nieuwsgierig naar banksparen of wil je nog meer weten over jouw pensioen? Dan raden we je aan om hierover in gesprek te gaan met jouw bank of financieel adviseur. Zij kunnen je helpen de juiste keuze te maken.