Als betrokkene bij een ongeluk kun je (blijvend) letsel overhouden. Het kan hierbij gaan om lichamelijk letsel, zoals een gebroken arm of een gebroken been. Ook bij psychische schade spreken we van letselschade. Indien je zelf niet de veroorzaker bent van het ongeval, heb je waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Deze vergoeding dekt alle kosten die je maakt als gevolg van het letsel. Ook eventuele inkomensderving wordt op deze manier mogelijk gedekt. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben wanneer zij recht hebben op een schadevergoeding. Geldt dit voor jou ook? Dan word je aangeraden een letselschade advocaat in de arm te nemen.
Waarom niet zelf aan de slag met letselschade?
Veel mensen denken dat zij standaard een schadevergoeding krijgen wanneer zij betrokken zij bij een ongeval dat niet door hen is veroorzaakt. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Je krijgt namelijk alleen maar een schadevergoeding wanneer de tegenpartij juridisch aansprakelijk is en je deze aansprakelijk stelt. Heb je geen kennis van letselschade? Dan weet je niet wanneer er sprake is van juridische aansprakelijkheid. Dit is een eerste reden om niet zelf aan de slag te gaan met een vergoeding na letselschade.
Een tweede reden om dit uit te besteden, is omdat je waarschijnlijk niet weet hoe je een claim indient als gevolg van letselschade. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat mensen het erbij laten zitten. Zonde, want hierdoor draai je zelf op voor alle kosten, ook wanneer je zelf niets aan het ongeval kon doen. Daarom is het verstandig om een specialist in te schakelen wanneer er sprake is van letselschade.
Je weet direct waar je recht op hebt
Heb je letselschade opgelopen en schakel je een jurist in? Dan weet je binnen de kortste keren waar je recht op hebt. Zo’n jurist krijgt namelijk dagelijks te maken met verschillende vormen van letselschade. Hierdoor kan hij of zij je snel helpen. De specialist neemt samen met jou de situatie door en kan je daarna direct vertellen of je bijvoorbeeld een schadevergoeding in kunt dienen. Hier houdt het niet bij op, want een letselschade jurist begeleidt je ook bij het indienen van een claim en staat je bij met advies tijdens het gehele traject. Met behulp van zo’n jurist weet je zeker dat je krijgt waar je recht op heeft met betrekking tot jouw letselschade.
Wat kost een specialist?
Een jurist kost geld en helaas schrikt dit mensen af. Maar, eigenlijk is dit nergens voor nodig. Kies je namelijk voor een letselschade advocaat in Rotterdam? Dan wordt beoordeeld of een ander aansprakelijk is voor je schade. Als dit zo is dan worden ook de kosten van de hulp van deze jurist vergoed door de aansprakelijke partij en kost deze deskundige hulp helemaal niets. Je krijgt je schade vergoed en bent verzekerd van goede deskundige hulp.