Een blitse, ondoordringbare safe is niet alleen iets wat geheim agenten gebruiken om hun kostbare bezittingen in op te bergen; investeren in een kluis is een slimme keuze voor iedere ondernemer. Elke dag neem je belangrijke maatregelen om je bedrijf – en het harde werk van je werknemers – te beschermen. Je creëert een professioneel imago, handhaaft hoge normen, beschermt data, maakt back-ups van je gegevens en zorgt ervoor dat je verzekerd bent. Als je slim genoeg bent om een bedrijf te runnen, ben je immers ook slim genoeg om te weten hoe verwoestend het zou zijn om alles te verliezen. 

Degelijke, brandwerende kluizen hoeven er niet even spectaculair uit te zien als in een James Bond-film om een grote pijler in de bescherming van je bedrijf te worden. We geven je hieronder de belangrijkste redenen waarom elke ondernemer in kluizen zou moeten investeren.

1. Kluizen beschermen waardevolle zaken tegen diefstal en brand

Diefstal is een groot risico waarmee elke ondernemer te maken kan krijgen. Of het nu gaat om het voorkomen van diefstal door werknemers – en dat gebeurt helaas wel degelijk – of als bescherming tegen inbraak; door te investeren in degelijke kluizen blijven je spullen veilig. 

Kluizen zijn ontworpen om te openen met een combinatiecode of een sleutel. Zo ontzeg je ongewenste gasten de toegang tot jouw zakelijke kostbaarheden. Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat alleen bevoegde mensen toegang krijgen. Investeren in een kluis van hoge kwaliteit is één ding, maar je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat ook het slotmechanisme uiterst kwalitatief en vernuftig is. Cijfer- en elektronische sloten bieden een goede bescherming, maar nog beter is een hybride slot dat twee vergrendelingen combineert. Ook belangrijk: kluizen moeten aan de muur of aan de vloer worden gemonteerd en vastgeschroefd. Liefst ergens uit het zicht.

2. Verlaag de verzekeringskosten 

De verzekeringskosten voor bedrijven kunnen duur zijn. Hoe meer beveiligingsmaatregelen je implementeert op jouw werkplek, hoe lager de premies. Het is belangrijk om met je verzekeringsmaatschappij te bespreken in welke mate je beveiligingsinvestering de kosten zal verminderen. Met een bedrijfskluis van hoge kwaliteit zullen de meeste verzekeraars de inboedel en/of zakelijke verzekeringspremies verlagen, zeker als deze professioneel werd geïnstalleerd.

3. Focus op beveiliging

Als ondernemer wil je het goede voorbeeld geven en een veilige omgeving stimuleren. Of je nu personeel hebt of niet; prioriteit geven aan beveiliging is een essentieel onderdeel van risicobeheer. Belangrijke documenten, geld, creditcards, cadeaubonnen, facturen en andere zakelijke kostbaarheden kunnen allemaal in de kluis worden opgeborgen, wat bijdraagt ​​tot een hoger beveiligingsniveau op de werkplek. Afhankelijk van je beoogde niveau kan je verschillende soorten kluizen overwegen. Wandkluizen, brandwerende kluizen en anti-diefstal kluizen zijn de meest voorkomende. 

4. Een slimme investering

Wanneer je alle voordelen van de beschikbare kluizen bij elkaar telt, wordt al snel duidelijk waarom ze een slimme investering zijn. Van verdedigingsbakens tegen overvallen en diefstal, tot bescherming tegen natuurrampen of branden: met de juiste kluizen bespaar je jezelf veel ellende én geld.