Heb je onvoldoende financiële middelen om een investering te financieren? Of vind je het gewoon niet prettig om jouw eigen vermogen hiervoor aan te spreken? Schuif een investering dan niet direct op de lange baan, maar vraag een zakelijke lening aan. Je leent in dat geval het benodigde bedrag, waardoor je op korte termijn de gewenste investering kunt doen. Lijkt dit jou wel wat, maar heb je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je een zakelijke lening aanvraagt.

Bank

Wanneer je ondernemer bent, is de kans groot dat je ook een zakelijke rekening hebt. Loopt deze bij een bank? Dan kijk je misschien eerst of je hier ook een zakelijke lening aan kunt vragen. Als je goede ervaringen hebt met de bank, is dit een logische stap. Wanneer het niet mogelijk is om hier een zakelijke lening af te sluiten, kun jij je tot een andere bank richten. De meeste banken bieden ondernemers namelijk de mogelijkheid om een bedrijfsfinanciering aan te vragen.

Beperk je overigens nooit tot één bank als je op zoek bent naar een zakelijke lening. Waarom niet? Omdat iedere bank zijn eigen voorwaarden hanteert voor zo’n financiering. Hierdoor kun je bij de ene bank mogelijk meer geld lenen dan bij de andere. Daarnaast kan er verschil zitten in de rente die een bank over een zakelijke lening berekent. Daarom raden wij je aan om altijd een vergelijking te maken tussen verschillende banken. 

Online geldverstrekkeer

Vroeger moesten ondernemers zich tot een bank richten voor een zakelijke lening. Tegenwoordig is dit nog steeds mogelijk, maar je hebt inmiddels meerdere opties. Je kunt namelijk ook een aanvraag indienen bij een online geldverstrekker. Het aantal online geldverstrekkers is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Dit komt vooral doordat er steeds meer vraag kwam naar online leningen. Wil je online een zakelijke lening aanvragen? Dan ontdek je al snel dat je hiervoor bij een groot aantal geldverstrekkers terecht kunt. Daarom raden wij je ook hier aan altijd eerst een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt.

Waarom je een online geldverstrekker verkiest boven een bank? Omdat online een zakelijke lening aanvragen een aantal voordelen met zich meebrengt. Je hoeft namelijk de deur niet uit voor een aanvraag. Aanvragen kan namelijk makkelijk en snel via de website van de geldverstrekker. Een tweede voordeel is dat je niet gebonden bent aan bepaalde tijden. Online kun je dag en nacht een aanvraag indienen. Bij banken moet je soms langskomen en dat kan alleen tijdens openingstijden. 

Wat heb je nodig bij een aanvraag?

Om goed beslagen ten ijs te komen, is het handig om te weten wat je nodig hebt voor het aanvragen van een zakelijke lening. Helaas is dit op voorhand wat lastig te zeggen. Iedere geldverstrekker stelt namelijk zijn eigen eisen. De ene geldverstrekker heeft voldoende aan de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf, terwijl je bij de ander meer documenten aan moet leveren. Zoek daarom eerst uit wat je nodig hebt om een aanvraag in te dienen. 

Als je zorgt dat je alle benodigde info bij de hand hebt, kun je makkelijk en snel een zakelijke lening aanvragen. De meeste geldverstrekkers vermelden op hun website welke documenten je allemaal nodig hebt. Nadat je alle benodigde documentatie hebt aangeleverd, ontvang je binnen de kortste keren een aanbod. Vaak gaat het om een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je hier wel of niet op ingaat.