Met inmiddels meer dan 300 blogs en vlogs op the happy financial, vraag je je misschien wel eens af hoeveel er te vertellen valt over geldzaken. Meer dan genoeg kan ik je vertellen. Maar hoe doe ik dat? Hoe zorg ik voor voldoende inspiratie om telkens nieuwe artikelen te publiceren?

Bloggen en vloggen over finance is misschien niet het meest sexy onderwerp dat je kunt bedenken. Toch heb ik sinds de oprichting van the happy financial in 2016 al ruim 300 berichten online gezet.

Hoe zorg ik er 3 keer per week voor dat ik voldoende ideeën heb om nieuwe content te plaatsen? Ik geef je mijn inspiratie bronnen.

Social media

Een groot gedeelte van mijn inspiratie haal ik uit social media. En dan vooral uit Pinterest. Want geloof het of niet, daar staan inmiddels ook veel financiële onderwerpen.

Zoekwoorden op Pinterest leiden automatisch tot meer gerelateerde onderwerpen. Als ik bijvoorbeeld zoek op ‘savings’, kom ik al snel op:

  • Verschillende spaarmethodes;
  • Sneller of makkelijker sparen;
  • Tips om te sparen;
  • Hoeveel moet je sparen;
  • Etc.

Dit werkt niet alleen met Pinterest zo, maar ook met andere social media. Vergeet hierbij ook zeker YouTube niet.

Mijn eigen blog statistieken

Op basis van mijn blog statistieken door de jaren heen, kijk ik wat mijn lezers interessant vinden. Vanuit die onderwerpen ga ik weer verder aan de slag. Hoe kan ik dit onderwerp bijvoorbeeld nog meer diepgang geven? Zijn er ontwikkelingen op dat gebied? Kan ik nog meer tips geven over dit onderwerp?

In mijn geval is het bijvoorbeeld opvallend dat de blogs over schulden (en dan vooral het aflossen ervan) er weinig interactie hebben op social media, maar ontzettend goed gelezen worden. Hierdoor weet ik dus dat veel lezers dit interessant vinden en hier dus meer over willen lezen.

Mijn volgers

Ik lees alle reacties van lezers van mijn blog en volgers op social media. Dat zijn de vragen waar mensen echt mee zitten. Het gebeurt namelijk nog steeds regelmatig dat ik zelf denk dat iets voor zich spreekt, maar dat daar toch veel vragen over zijn. Voor mij een duidelijke reden om hier een nieuwe blog over te schrijven.

Dus blijf vooral reacties sturen! Daar help je mij alleen maar heel erg mee.

Think outside the box

Toen ik net begon met bloggen vroeg ik me weleens af hoeveel er te schrijven viel over financiën. Inmiddels weet ik dat geldzaken ontzettend veel raakvlakken hebben met andere onderwerpen.

En dat geldt ook voor het onderwerp van jouw blog of vlog. Ook al zit je in een niche, er zijn altijd manieren om dit verder uit te werken, te verdiepen, ontwikkelingen of reacties waar je verder mee kunt.

Houd daarom ook de mogelijkheden open en think outside the box.

En dan?

Al mijn ideeën schrijf ik op mijn content lijst. Eens in de maand ga ik hier goed voor zitten en stel de content voor komende maand op.

De lijst met ideeën is inmiddels zo lang dat ik vaak een half jaar aan inspiratie heb. Het grote voordeel voor mij is dan ook dat ik nooit content stress heb.

Hoe kom jij aan inspiratie voor nieuwe content? Ik ben benieuwd!

inspiratie voor blogs en video's