Het kan behoorlijk frustrerend en zelfs pijnlijk zijn: als jij helemaal klaar staat om bezoekers te ontvangen, maar er helemaal niemand op komt dagen. Misschien heb je er zelfs wel eens nachtmerries over gehad, je zal niet de eerste zijn die in zijn dromen op deze manier een feestje of zelfs bruiloft in het water ziet vallen. Maar ook als eigenaar van een winkel kan het knap frustrerend zijn, net als voor de eigenaar van een website of online shop. Gelukkig zijn er voor hen manieren om het risico hierop een stuk kleiner te maken. Maar daar heb je misschien wel een beetje hulp bij nodig.

Weten de mensen wel dat je er bent?

Om er een beetje zeker van te zijn dat je mensen kunt ontvangen, zal je er eerst voor moeten zorgen dat mensen weten dat ze welkom zijn. Organiseer je thuis een feestje, dan verstuur je uitnodigingen om mensen uit te nodigen en te vragen of ze langs willen komen. Open je een winkel of een ander bedrijf waarbij je graag klanten ontvangt, dan is de kans groot dat je zal adverteren om het publiek hiervan op de hoogte te brengen, zodat men hopelijk besluit om langs te komen. Een winkel openen en dit aan niemand laten weten, dat werkt alleen als je in een hele drukke winkelstraat zit, waar mensen sowieso wel voorbij komen lopen. Is dat niet het geval, dan zal je mensen er eerst op moeten wijzen dat je bestaat voor je ze zal kunnen verwelkomen in je zaak.

Online is dat niet anders. Ook hier kunnen mensen niet zomaar ruiken dat je er bent, en met al die miljoenen websites om uit te kiezen is de kans klein dat ze zomaar, toevallig op jouw site belanden. Ook hier is het dus zaak om duidelijk te laten weten dat je er bent, en dat gaat het best via zoekmachines.

De zoekmachines een handje helpen

Zoekmachines zijn er om mensen wegwijs te maken op internet, en op basis van hun zoektermen suggesties te tonen als het gaat om websites die een bezoekje waard zijn. Om in de getoonde resultaten een goede, hoge positie te veroveren, en dus snel zichtbaar te zijn, kun je eigenlijk niet zonder SEO. Hiermee maak je je site ‘zoekmachinevriendelijk’, je zorgt ervoor dat hij eerder op zal duiken in de resultaten. Dit realiseer je op verschillende manieren, waarbij een goede linkbuilding strategie vaak onmisbaar is. In veel gevallen is dat niet iets dat je zelf even uit je mouw schudt, en vaak worden er dan ook experts voor ingeschakeld. Zij kunnen je helpen ervoor te zorgen dat de wereld weet van je bestaan, zodat je ook online niet tevergeefs op bezoekers zit te wachten.