koop nu de Startersbundel

the happy financial

Van accountant naar styliste, het verhaal van Mandy

In deze gastblog het verhaal van Mandy, die net als ikzelf ooit begonnen was als accountant. Daar kennen we elkaar ook van. Wie had ooit gedacht dat we zoveel jaren later nog op dezelfde events zouden komen, maar dan niet meer in de hoedanigheid van accountant? Lees nu het verhaal van Mandy. 

Mandy’s verhaal

Wat een toffe uitnodiging kreeg ik van The Happy Financial om een gastblog te schrijven in haar feestweek. Vieren dat je eigen bedrijf een jaar bestaat… you rock girl! Gefeliciteerd!

Onder het motto van: wie jarig is, krijgt cadeautjes wil ik jullie graag vertellen over mijn carrièreswitch en hoe ik tot deze beslissing ben gekomen. Hopelijk kan ik hiermee andere vrouwen ook supporten en inspireren die ook aan het begin staan van een belangrijke verandering in hun leven.

Is dit het nu?

Na het behalen van de titel registeraccountant en 10 jaar werkervaring op mijn CV ging ik twijfelen. Oké, hoe gaat de rest van mijn leven er nu uitzien? Een typisch gevoel van ‘is dit het nu’? Misschien herkenbaar voor meer ‘millennials’…

Passie is in mijn ogen de basis van alles. In privé en werk. In liefde en carrière. Maar financiële onafhankelijkheid (ja, ik ben immers een vrouw) en het behalen van een bepaald opleidingsniveau waren blijkbaar in de loop der jaren belangrijker geworden dan passie. Dit heeft natuurlijk ook zijn oorsprong in je eigen verleden en opvoeding, dit zullen jullie wellicht herkennen.

Maar wat dan wel?

Ik was de verbinding met mijn gevoel kwijt geraakt en besefte dat het roer om moest. Maar hoe doe je dat?

In mijn geval terug naar de basis. Ik ben opnieuw gaan ontdekken. Waar kun je mij voor wakker maken? Wat wil ik bereiken in het leven? Maar ook, hoe wil ik dat mijn (werk)dag eruit ziet? Wat doe ik, met wie ben ik, waar ben ik, wat draag ik?

Conclusie??? Ik houd van mode!

Mijn passie: MODE

Al sinds ik een klein meisje was, en tot grote schrik van mijn moeder de meest glanzende lakschoenen uitzocht die ik maar kon vinden, houd ik van mode. 

Later als grote meid kocht ik de mooiste en meest glanzende Christian Louboutins die ik kon vinden! De liefde voor mode zit er dus al lang in.

Mode oppervlakkig?

Klinkt oppervlakkig? Mode is in mijn ogen niet oppervlakkig. Ja, het oog wilt ook wat, maar vooral de invloed die mode kan hebben op je persoonlijke uitstraling interesseert me.

Met mode kun je je uiten. En, mits je stijl ook past bij degene die je echt bent en wilt zijn, geeft mode je een gevoel van empowerment. Ik vind het een prachtig hulpmiddel om in je eigen kracht te staan zowel privé als zakelijk.

‘Wat je uitstraalt, trek je aan’

Een favoriete quote van mijn persoonlijke inspirator Margriet Spijksma, oprichtster van Fablife (*): ‘wat je uitstraalt, trek je aan’.

Dit geldt wat mij betreft voor veel aspecten in het leven. Het is belangrijk om eerst te weten te komen ‘wat’ je precies wilt uitstralen. Zodra je dit weet zul je ook datgene aantrekken wat je wilt. Deze uitspraak heeft mij ook tot denken gezet.

Wat wil ik eigenlijk uitstralen? Waar wil ik naartoe?

Met je kledingstijl kun je ervoor zorgen dat wat je uitstraalt ook past bij de doelen die je in je leven hebt of de richting die je uit wilt. Zo is het allemaal met elkaar in balans. Het leek mij fantastisch om andere vrouwen te helpen met het vinden van deze balans.

De grote beslissing

Oké en toen? Nou roer dus om! Makkelijk was het zeker niet maar een beslissing nemen is de eerste stap.

Ik heb bij de KvK mijn bedrijfsactiviteiten in finance uitgebreid met styling en ben gestart aan een opleiding bij de StyleschoolbyDanie (van de Nederlandse styliste Danie Bles). Ik probeer nu zoveel mogelijk projecten aan te pakken. Tot nu toe gaat dat best wel goed.

Ook ben ik sinds september onderdeel van de Hashtag Workmode girlgang in Amsterdam, een fantastische co-working space waar vrouwelijke onderneemsters uit de creatieve sector elkaar ondersteunen en inspireren. Kortom super veel zin in wat er allemaal komen gaat. 

De voordelen van accountant-zijn

Mijn kennis over financiën zal absoluut in de toekomst nog goed van pas komen. In ieder geval voor mijn eigen bedrijf. En het lijkt me ook super om in de toekomst andere onderneemsters te ondersteunen in het opzetten van hun eigen bedrijf (misschien ligt hier nog een kans voor een mooie samenwerking met The Happy Financial….?!)

Advies nodig?

Ik zou het super leuk vinden om van jullie te horen waar jullie tegenaan lopen bij het vinden van je eigen kledingstijl. Laat even een berichtje achter in de comments van deze blog als je een vraag voor mij hebt of stylingadvies wilt, dan zorg ik dat ik je een reactie geef!

Je kunt mij ook direct een bericht sturen via Instagram: Mandy_Lovelife of email schleipfenbauer@hotmail.com

 

Liefs Mandy

 

‘You are amazing, remember that!’

 

(* De fablife programma’s van Margriet kan ik echt van harte aanbevelen. Zij is fantastisch in het bieden van andere perspectieven en je te ondersteunen in de zoektocht naar datgene wat jij echt wilt!)

Fashiontrend van najaarsseizoen 2017 is: Suit up!

In het voorjaar is deze trend al ingeluid. In het najaar trekken de merken deze trend nog ietsje verder, het mag opvallender en met meer statement!

Ga voor opvallende details en een goede “cut”. Bijvoorbeeld een pak met velvet look of een opvallende streep. Ook brede schouders zijn het weer helemaal!

Een vrouw in pak schreeuwt emancipatie en ze laat zien dat ze zich durft te uiten en zich zelfverzekerd voelt door opvallende prints en materialen te dragen. Ik houd ervan. Women empowerment!

Voor deze trend vind ik de volgende merken een echte must have!

Nieuwste video's

MKB winstvrijstelling 

Iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting ontvangt deze MKB winstvrijstelling. Een vast percentage dat van je winst na ondernemersaftrekposten wordt afgehaald zodat je belastbaar inkomen wordt verlaagd. Hoeveel bedraagt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling is een vast percentage van 13,31%. Dit wordt berekend over je winst na ondernemersaftrekposten zoals de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek. 

Hoe werkt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling wordt voor iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting automatisch verwerkt in de aangifte Inkomstenbelasting. Het percentage van 13,31% is een vast percentage en voor iedereen gelijk. 

Wanneer heb je recht op de MKB winstvrijstelling? Je moet ondernemer zijn voor de Inkomstenbelasting. Dat is de enige voorwaarde. Zo hoef je niet te voldoen aan het urencriterium en geldt deze vrijstelling niet alleen voor startende ondernemers. 

Hoe maak je aanspraak op de MKB winstvrijstelling? Deze MKB winstvrijstelling wordt automatisch verwerkt in je aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers. Je hoeft deze niet aan te vragen. Je hoeft ook niet te voldoen aan het urencriterium. 

Hoe verwerk je de MKB winstvrijstelling in je administratie? Je verwerkt de MKB winstvrijstelling niet in je administratie. Je ziet deze terugkomen in de berekening van je aangifte Inkomstenbelasting. Hier hoef je verder niets mee te doen. 

Wil je meer informatie over deze en 18 andere belastingvoordelen voor jou als zzp'er? Dit kun je terugvinden in het e-book 'belastingvoordelen voor zzp'ers' dat je kunt downloaden via thehappyfinancial.com/e-books 

#belastingvoordeel #MKBwinstvrijstelling #zzp #thehappyfinancial

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

MKB winstvrijstelling

Iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting ontvangt deze MKB winstvrijstelling. Een vast percentage dat van je winst na ondernemersaftrekposten wordt afgehaald zodat je belastbaar inkomen wordt verlaagd. Hoeveel bedraagt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling is een vast percentage van 13,31%. Dit wordt berekend over je winst na ondernemersaftrekposten zoals de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek.

Hoe werkt de MKB winstvrijstelling? De MKB winstvrijstelling wordt voor iedere ondernemer in de Inkomstenbelasting automatisch verwerkt in de aangifte Inkomstenbelasting. Het percentage van 13,31% is een vast percentage en voor iedereen gelijk.

Wanneer heb je recht op de MKB winstvrijstelling? Je moet ondernemer zijn voor de Inkomstenbelasting. Dat is de enige voorwaarde. Zo hoef je niet te voldoen aan het urencriterium en geldt deze vrijstelling niet alleen voor startende ondernemers.

Hoe maak je aanspraak op de MKB winstvrijstelling? Deze MKB winstvrijstelling wordt automatisch verwerkt in je aangifte Inkomstenbelasting voor ondernemers. Je hoeft deze niet aan te vragen. Je hoeft ook niet te voldoen aan het urencriterium.

Hoe verwerk je de MKB winstvrijstelling in je administratie? Je verwerkt de MKB winstvrijstelling niet in je administratie. Je ziet deze terugkomen in de berekening van je aangifte Inkomstenbelasting. Hier hoef je verder niets mee te doen.

Wil je meer informatie over deze en 18 andere belastingvoordelen voor jou als zzp'er? Dit kun je terugvinden in het e-book 'belastingvoordelen voor zzp'ers' dat je kunt downloaden via thehappyfinancial.com/e-books

#belastingvoordeel #MKBwinstvrijstelling #zzp #thehappyfinancial

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLnM5Tm5rWlpzU2tV

MKB winstvrijstelling

the happy financial 11/07/2024 15:02

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!