Ondernemen valt of staat met de details. Het is belangrijk om ook de randzaken goed op orde te hebben. Op die manier maak je je kans van slagen een stuk groter. Zo wil je bijvoorbeeld werken met een Parker balpen. Dit is de pen die niet voor niets bekendstaat als zeer betrouwbaar. Wanneer je snel notities wilt maken, wil je natuurlijk niet zonder komen te zitten. Dat is slechts één voorbeeld van de zaken die je geregeld wilt hebben. Er is namelijk nog meer waar je je op moet richten als het randzaken betreft.

Meer dan alleen de pen

Of je nu voor Parker kiest of Mont Blanc maakt niet uit, zolang je maar een goede pen hebt. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de pen. Ook ander goed schrijfgerei en andere hulpmiddelen zijn van belang. Zo wil je verschillende markeerstiften hebben. Een goed potlood met een scherpe punt is ook waardevol. Daarnaast wil je bijvoorbeeld ook kunnen meten en rekenen in sommige functies. Om dus je werk goed te doen, wil je al deze zaken wel altijd bij de hand hebben. Het is fijn om niet over dergelijke zaken te hoeven nadenken. 

Abonnementen op orde hebben

Zorg dat je alle nodige abonnementen op orde hebt. Bij abonnementen wordt vaak aan vakliteratuur gedacht. Er is echter veel meer in abonnementsvorm te krijgen tegenwoordig. Van het vuil ophalen, tot de koffie en het aanvullen van de printerinkt is alles te krijgen. Wanneer je alles precies op maat hebt verzorgd, heb je dus heel veel zorgen minder. Wat weer betekent dat je meer tijd over hebt om je op je core-taken te richten. Waardoor de kans van slagen ook net weer wat groter wordt. Zo simpel kan het voor sommige ondernemers dus ook echt zijn tegenwoordig.

De passende werkplek vinden

Het is belangrijk om voortdurend te kijken of alles nog wel voldoet. Is de plek waar je werkt bijvoorbeeld nog wel groot genoeg. Is het netwerk voldoende sterk. Het zijn vragen waar je goed over na moet denken op regelmatige basis. Juist ook omdat je op die manier voorkomt dat je niet verder kan groeien omdat je tegen je plafond aan zit. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van wat er nodig is en wat er speelt. Daar kan je altijd je voordeel mee doen wanneer het er echt om gaat. Dat is altijd van waarde.

Vind de juiste balans

Het is ook belangrijk om voor een goede balans te zorgen. Uit onderzoeken is gebleken dat de medewerkers af en toe ook even uit de bubbel moeten stappen gedurende de werkdag. Wanneer jij dat als ondernemer faciliteert, dan zorg je er dus eigenlijk ook voor dat ze beter kunnen presteren. Dat is ook in jouw belang dus. Natuurlijk hoeft dit allemaal niet heel uitgebreid. Soms is een lekker bank in de koffieruimte waar ze even kunnen bijpraten al voldoende. Heb hier wel oog voor zodat je dit precies naar wens kan aanleveren. Het zal je zeker veel opleveren voor je bedrijf.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking.