Online marketing is belangrijk voor elke organisatie. Zorg ervoor dat je als organisatie zichtbaar bent voor je doelgroep. Krijg op deze manier de meeste leads zodat je zoveel mogelijk bestaande klanten behoudt en nieuwe klanten verkrijgt. Iedere adverteerder wil zoveel mogelijk winst behalen tegen een kleine investering. Vind je het lastig hoe je moet online adverteren? Wij vertellen hier hoe je online de winst van je organisatie kunt maximaliseren. 

Het bannerformaat

Haal het maximale uit het bannerformaat om de formaten per advertentiegroep op te splitsen. Heb je alles toegevoegd in een advertentiegroep dan kun je geen acties meer nemen om het aan te passen. Je kunt er dan alleen voor kiezen om de advertentie te pauzeren. Bespaar kosten en vergroot je winst door continu nieuwe uitingen toe te voegen. Kijk wat je best presterende advertentie is om het maximale eruit te halen. Zorg ervoor dat je hier wel een balans in vindt. Ga je alleen nog maar de best presterende banner draaien dan raken mensen er alsnog op uitgekeken. Producten veranderen continu door de online shops omdat hier het aanbod enorm groot is. Zorg ervoor dat je hier als ondernemer op in blijft spelen. 

Advertenties optimaliseren

Denk na hoe je meerdere campagne-uitingen kunt testen. De CTR (click through rate) oftewel klikfrequentie speelt een belangrijke rol. Het geeft aan hoe vaak mensen op het zoekresultaat klikken nadat ze deze hebben bekeken. Op deze manier kun je meten hoe goed jouw advertenties presteren. Iedereen wil het liefst bovenaan staan in de zoekresultaten omdat het voor een positief effect zorgt. Zorg ervoor dat je meta descriptions opvallen ten opzichte van de concurrentie. Het geeft een korte beschrijving van de inhoud van de pagina, krachtige opsommingen helpen hier goed bij. Voer een zoekwoordenonderzoek uit zodat je weet welke woorden gebruikt worden door je doelgroep. De title tag is de link waar de consumenten op klikken en deze moet duidelijk zijn. 

Vraag en aanbod op de markt 

Wil je weten wat de vraag en aanbod zijn binnen een branche? Maak dan gebruik van het model van Abell. Op deze manier weet je hoe de markt is opgedeeld en ontdek je welke segmenten belangrijk zijn. Het bestaat uit drie dimensies. Ten eerste de bestaande technologieën waar het bedrijf gebruik van maakt, ten tweede hoe het omgaat met de behoeften uit de markt en als laatste op welke afnemers het bedrijf focust. Verken hiermee je groeimogelijkheden! 

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met online marketing om zo de winsten te maximaliseren.