Ben jij ondernemer, en heb je een briljant idee voor een baanbrekend of vernieuwend product? Maar weet je niet goed hoe je dit product het best op de markt kunt zetten? Een goede marketingstrategie is essentieel als je jouw merk wilt laten groeien en het de aandacht te geven die het verdient. Je kunt bijvoorbeeld etiketten kopen of klantonderzoek doen. In dit artikel deze en meer belangrijke tips om je alvast op weg te helpen.

Een aantrekkelijke verpakking

De verpakking van je product is het eerste wat je klanten te zien krijgen. Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken en je te onderscheiden van de concurrentie. Zorg er dus voor dat de verpakking aantrekkelijk is, past bij je merk en dat het voor de klant in één oogopslag duidelijk is waar het merk voor staat en wat het product is. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een etiket met een pakkend logo en aantrekkelijke kleuren is vaak al genoeg. Er zijn veel bedrijven, zoals bijvoorbeeld Avery, waar je deze eenvoudig en snel kunt laten drukken. Zo geef je jouw product een echte professionele uitstraling.

Branding en doelgroep

Een sterke branding is de basis van iedere goede marketingstrategie. Denk na over de identiteit die je wilt creëren rondom je merk. Welke eigenschappen en waarden moet jouw merk uitdragen? Hiervoor is het van belang dat je eerst je doelgroep bepaalt. Probeer je potentiële klanten in kaart te brengen en te bedenken wat hun behoeften en wensen zijn. Hou dit in je achterhoofd bij al je marketinguitingen; consistentie is belangrijk. Je kunt met deze informatie de visuele uitstraling van je merk aanpassen, andere (social media) kanalen gaan gebruiken of reclames plaatsen op specifieke websites die jouw doelgroep graag bezoekt. Weet je niet precies wie je doelgroep is? Het doen van klantonderzoek kan erg helpen om dit te bepalen.

Een unieke waardepropositie

Simpel gezegd is een waardepropositie dat wat jij je klanten aanbiedt in ruil voor hun geld. Probeer te bedenken wat jouw product uniek maakt; in welk opzicht onderscheidt het zich van de concurrentie? Dit kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan een extra lage prijs of hogere kwaliteit. Of misschien wordt jouw product wel op unieke wijze geproduceerd. Ook kan het zijn dat het design bijzonder innovatief is. Je waardepropositie hangt ook weer samen met je doelgroep. Wat vinden zij belangrijk, en hoe speelt jouw product daar op in?