No Spend November 2018 zit er alweer op! En wat is het snel gegaan dit jaar. Wat zijn mijn grootste learnings geweest dit jaar? En hoe verging het mij in die laatste week van No Spend November (wegen de laatste loodjes echt het zwaarst?). 

Bekijk hier de video van No Spend November 2018 – Deel III inclusief evaluatie.

Maandag 26 november – wat gaat het snel

Op deze manier is het wel te doen. Ik ben hard aan het werk, eet thuis, dus geen enkele reden om geld uit te geven.

Wat ik wel jammer vind is dat ik te weinig tijd heb om structurele besparingen door te voeren. Nu de laatste week van november is ingegaan, besef ik pas dat ik een hele lijst had met allerlei bespaar-tips die ik wilde gaan uitvoeren.

Ook ik word dus ingehaald door de waan van de dag. Ik was bijvoorbeeld van plan om tips van andere finance bloggers te gaan proberen. Of mijn kasten op te ruimen (een opgeruimde kast zorgt ook voor overzicht van wat je allemaal wel hebt en waardoor je dus minder het gevoel hebt dat je veel nodig hebt).

Dus misschien heb ik niet zoveel bespaartips geprobeerd als ik graag zou willen, maar aan de andere kant heb ik ook erg weinig uitgegeven.

Dinsdag 27 november – work work work

Het grote voordeel van het druk hebben is dat ik ook geen tijd heb om geld uit te geven. Het grappige is dat ik deze tip ook veel kreeg van mijn volgers.

Heb het zo druk dat je geen tijd hebt om te shoppen.

Woensdag 28 november – Turkse kookworkshop

Vanavond hebben we twee vrienden uitgenodigd voor een Turkse kookworkshop van Gülnur van Pure Food & Pure Taste Ik heb er heel veel zin in en ben heel benieuwd hoe het Turks koken mij afgaat. Binnenkort een interview met eigenaresse Gülnur over de kookworkshop en haar ondernemerschap.

We hebben echt een super leuke avond met Ruud en Rutger en daarbij heel lekker gegeten!

Donderdag 29 november – bijna zover

Ik geef sinds kort een nieuw vak op Nyenrode en daar mag ik vandaag voor aan de bak en stukken nakijken. No Spend November technisch weer goedkoop: ik zit lekker de hele dag binnen (veel te koud ook) achter mijn laptop.

Vrijdag 30 november – de laatste dag: alsnog de mist in

De laatste dag van No Spend November. En alsof ze het expres doen is er vanavond vanuit crossfit een borrel in de stad gepland. De laatste uren van november ga ik dus alsnog de mist in. Maar goed, het is een mooie afsluiter van een goedkope maand.