Een creatieve werkomgeving kan erg belangrijk zijn voor je bedrijf. Als je onderneemt in een creatieve industrie, dan wil je natuurlijk de creativiteit van je werknemers zoveel mogelijk stimuleren. In dit artikel geven we je tips over hoe je dat kunt doen door middel van de inrichting van je kantoor.

Creëer een open sfeer tussen afdelingen

De afdelingen in een bedrijfspand worden vaak gescheiden. Zo kunnen afdelingen openlijk communiceren over hun projecten, zonder dat andere afdelingen daar hinder van ondervinden. Gescheiden afdelingen kennen echter ook een groot nadeel. Als verschillende afdelingen niet makkelijk met elkaar kunnen communiceren, dan wordt het ontstaan van creatieve ideeën gehinderd. Door een “open office plan” te realiseren, kunnen werknemers van verschillende disciplines met elkaar brainstormen en tot nieuwe inzichten komen.

Je kantoor inrichten met een kantoor tapijt

Veel kantoren hebben harde vloeren die er strak uitzien. Om het kantoor een wat knussere sfeer te geven zou je een kantoor tapijtkunnen overwegen. De akoestiek in de ruimte wordt hierdoor sterk verbeterd, wat ervoor zorgt dat werknemers zich beter kunnen concentreren. In een knussere sfeer kunnen werknemers zich meer thuis en op hun gemak voelen, wat de creatieve denkprocessen verder kan stimuleren.

Gebruik voor bepaalde ruimtes projecttapijt

In bepaalde ruimtes waar veel mensen zijn en rondlopen is het verstandiger om te kiezen voor projecttapijt. Dit type tapijt vertoont minder snel tekenen van slijtage en gaat dus langer mee. Vooral op plekken als gangen en hallen is dit een uitkomst. In deze ruimtes lopen elke dag veel mensen over de vloer, dus een normaal tapijt zou dan al snel aan vervanging toe zijn. Net als kantoor tapijt zorgt projecttapijt voor een veel betere akoestiek op het kantoor, zodat werknemers geconcentreerder en meer gefocust kunnen werken.

Voeg planten toe

In huizen zijn binnenplanten de laatste jaren enorm populair geworden. Waarom staan er op kantoren tegenwoordig dan nog zo weinig planten? Meer planten toevoegen aan het interieur van je kantoor heeft verschillende voordelen. Ten eerste brengt het wat kleur en sfeer in de ruimte. Daarnaast hebben planten ook nog hele praktische voordelen. Zo zuiveren ze de lucht en zorgen ze ook voor een betere akoestiek.

Een ontspanningsruimte maken voor werknemers

Het is niet voor niets dat grote en moderne bedrijven vaak een ontspanningsruimte op het kantoor hebben. We kennen allemaal wel de verhalen van glijbanen en pooltafels bij bedrijven als Google en Facebook. Zo ver hoef je ook weer niet te gaan, maar het is goed om een ruimte op kantoor te hebben waar niet alles om werk en productiviteit draait. Daar kunnen werknemers gedurende de dag dan af en toe even komen, om vervolgens weer fris en opgeladen aan de slag te kunnen.