Worstel jij soms met je financiën? Lijkt het alsof anderen hun geldzaken beter op orde hebben? Of ben je een startende zelfstandige die op het vlak van geld nog heel wat te leren heeft? Ontdek hier dan welke must-haves ervoor kunnen zorgen dat jouw financiële zaken vanaf nu op rolletjes lopen!

Kaartlezer

Mobiel bankieren of internetbankieren is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En dat is logisch: je regelt er immers makkelijk al je bankzaken en -verrichtingen mee. Zorg er daarom voor, dat waar je ook gaat, je steeds je kaartlezer op zak hebt. Zo kan je je bankzaken snel en makkelijk online regelen, in een veilige omgeving.

Powerbank

Een powerbank is erg handig om je smartphone te allen tijde, en waar je ook bent, op te laden. Zo kan je altijd bellen, je socials en je mail checken, informatie opzoeken en zoveel meer. Waarom het ook handig is om een smartphone te hebben die altijd is opgeladen, is voor je financiën. Internetbankieren kan je zo overal en altijd. En zo houd je je geldzaken altijd up-to-date en weet je perfect over hoeveel geld je beschikt. Factuur vergeten te betalen? Dat doe je probleemloos, zelfs in de wagen of op een onbewoond eiland!

Excel

Beschik je nog niet over een Office-pakket op je computer? Neem hier dan onmiddellijk een abonnement op. Of je nu een zelfstandige ondernemer bent of niet, je boekhouding en je financiën beter beheren kan je door middel van software als Excel. Hierin kan je bijvoorbeeld makkelijk je maandelijkse uitgaven oplijsten, waardoor je kan budgetteren of bepalen aan welke categorieën je minder geld zou kunnen uitgeven. Als zelfstandige is het ook een handig hulpmiddel om overzichten te maken van je uitgaande facturen en om bij te houden welke bedragen je al dan niet van klanten ontvangen hebt, enzovoort. Zo kan je tijdig reminders sturen naar klanten die niet altijd op tijd betalen. En hopelijk ontvang je je geld op die manier sneller. Dat spaart je bovendien een hoop frustratie!

Geheugenkaart

Heb je extra opslagruimte nodig voor apps, muziek of foto’s op je smartphone? Dan kunnen geheugenkaarten jou helpen. Een geheugenkaart is daarnaast ook heel erg handig voor je boekhouding. Je kan er makkelijk veel data mee opslaan, al je inkomende en uitgaande facturen, klantgegevens, enz.

Twijfel niet langer en investeer in enkele handige hulpmiddelen om je financiële zaken vanaf nu beter te beheren!