Als je je eigen winkel hebt of voor jezelf werkt, heb je een manier nodig om klanten te kunnen laten betalen. Voorheen gebeurde dat vaak nog met een mobiel pinapparaat. Maar er is iets nieuws op de markt: Klearly. Met deze app kun je jouw klanten laten betalen op een manier die voor jou het goedkoopst is. Je hebt alleen je telefoon nodig. Bij deze een korte review van Klearly en mijn ervaring met de app.

Zo werkt de Klearly app

Klearly is een app om je telefoon als pinapparaat te gebruiken. Eenvoudig te downloaden via de Play Store. Met deze app kun je jouw klanten laten betalen. Een los pinapparaat of kastje is daarmee niet meer nodig. 

Betalen gaat dan heel eenvoudig in 3 stappen:

  1. Open de app Klearly op je telefoon en typ het bedrag in.
  2. Houd je telefoon bij het betaalmiddel van de klant. Dat kan een contactloze betaalpas, telefoon (Apple/Google Pay) of zelfs een smartwatch zijn. 
  3. Zie hoe de betaling binnenkomt. Het bonnetje kun je versturen via een QR-code, e-mail of sms. 
Beginscherm Klearly

De kosten van Klearly: een pinapparaat zonder abonnement

In tegenstelling tot andere pinapparaten, betaal je bij Klearly geen opstartkosten of vaste kosten per maand. In plaats daarvan betaal je een lage prijs per transactie. Dit is slechts 1,65% per transactie. Wordt er betaald met een creditcard of zakelijke kaart? Dan komt hier 0,3% bij.

Maar dat is alles, echt alles. Je betaalt niets extra voor het laten uitbetalen van je ontvangsten. Je hebt geen maandelijks abonnement. Geen opstartkosten. Het aanmaken van een nieuw contact is ook helemaal gratis. Dus als het ineens heel druk is op jouw terras en je zet meer personeel in, kunnen al deze personeelsleden eenvoudig en goedkoop Klearly downloaden en gebruiken. 

Als je meer wilt lezen, kun je op de kosten-pagina van Klearly kijken. Daar noemen ze alle prijzen in één overzicht.

Mijn ervaring met Klearly: een korte review

Ik vond Klearly erg handig en zou het zeker aanraden voor iedere ondernemer die snel aan de slag wil met het ontvangen van betalingen. Wat ik vooral fijn vind, is dat de prijzen transparant zijn. Niets zo vervelend als onaangenaam verrast zijn door abonnementskosten of uitbetaal kosten. Ik wil vooraf weten waar ik aan toe ben. Dat is zeker zo bij Klearly en maakt dat ik deze app zeker kan aanraden. 

Transactieoverzicht Klearly

Flexibiliteit van Klearly

Je kunt dus heel eenvoudig meerdere telefoons als pinautomaat gebruiken met de Klearly app. De kosten hiervan blijven hetzelfde per transactie. Opschalen is daarmee heel makkelijk en goedkoop, terwijl je bij andere pinapparaten, zoals Sumup, Zettle of CCV extra moet betalen voor extra pinapparaten of aan abonnementen vast zit. Ook gaat het aanmelden heel snel. Het downloaden van de app heb je zo gedaan. Je kunt Klearly daarna meteen gebruiken. Wachten op een aanmeldprocedure die soms weken kan duren, hoeft niet meer – vaak wordt je binnen één of twee werkdagen als toegelaten. Als je al een account hebt, kun je inderdaad wel direct uitbreiden met meer telefoons op dezelfde dag! 

De andere kant op werkt het ook zo. Gebruik je de Klearly app niet? Dan betaal je ook niets. Je zit niet vast aan vaste kosten of een abonnement. 

Voor mkb’ers en zzp’ers

Klearly wordt momenteel gebruikt door verschillende ondernemers in het mkb. Denk aan bijvoorbeeld kapsalons en horeca ondernemers. Daar komt het zeker van pas dat je snel kunt afrekenen. Met Klearly hoef je niet te wachten tot je een pinapparaat hebt aangezet. Of tot het pinapparaat verbinding heeft gemaakt via bluetooth. Je telefoon heb je toch al aan staan. Hierdoor heb je veel sneller afgerekend. En kun je weer door naar je volgende klant. 

Ook onder taxichauffeurs, bezorgers, beauty specialisten en op de markt wordt Klearly momenteel veel gebruikt. De lage kosten en het gebruiksgemak zijn voor velen doorslaggevend. Heb je klanten die moeten afrekenen? Dan kan Klearly ook voor jou geschikt zijn. Ongeacht de branche waarin je werkzaam bent. 

Verkoopoverzicht Klearly

De makers van Klearly

Wie zitten er achter Klearly? Want je wil wel weten dat een betaalapp betrouwbaar is. Klearly is een Nederlandse start-up. De oprichters hebben veel ervaring in de FinTech industrie. Door deze ervaring hebben ze ruim 2,1 miljoen euro opgehaald bij investeerders en mogelijk heb je al over ze gelezen bij RTL Nieuws of De Ondernemer. Doelstelling is om Klearly verder uit te breiden, zodat nog meer ondernemers gebruik kunnen maken van deze app. 

Veelgestelde vragen over de Klearly app

Wat is Klearly? 

Klearly is een app waarmee je klanten kunt laten betalen. Je hebt daardoor geen los pinapparaat meer nodig. Je hebt alleen je telefoon nodig.  

Hoe werkt Klearly? 

Open de app en typ het bedrag in dat je wil laten betalen. Je klant houdt het betaalmiddel tegen je telefoon. Je ziet de betaling binnenkomen. Een bonnetje kun je versturen via QR-code, sms en e-mail. 

Wat kost Klearly? 

Je betaalt per transactie 1,65% transactiekosten. Daar komt 0,3% bij als er betaald wordt met een creditcard of zakelijke kaart. 

Wat zijn de extra kosten van Klearly? 

Helemaal niets. Je betaalt geen opstartkosten, vaste kosten of uitbetaal kosten. 

Kan ik meerdere contacten toevoegen aan Klearly? 

Ja, Klearly is heel flexibel. Nieuwe contacten toevoegen gaat eenvoudig door de app te downloaden. Je betaalt hier niets extra voor. Als je daarna de app niet meer gebruikt, betaal je ook niets. 

Voor welke ondernemers is Klearly geschikt? 

Klearly wordt veel gebruikt door ondernemers in de horeca, beauty branche, winkels, taxi chauffeurs en bezorgdiensten. Maar Klearly kan ingezet worden in eigenlijk alle branches. 

Is Klearly betrouwbaar? 

Klearly is een initiatief van een Nederlandse start-up. Door een investering van 2,1 miljoen euro kan deze app verder ontwikkelen. En ben jij als gebruiker er zeker van dat je de app kunt blijven gebruiken. 

Is Klearly ook te downloaden voor iPhone? 

Klearly zal heel binnenkort ook beschikbaar zijn voor iPhone gebruikers. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Zet jezelf dan op de wachtlijst om straks je iPhone als pinapparaat te gebruiken.