Je wil een webshop beginnen, maar je weet niet zo goed wat je eerste stap moet zijn? Goed begonnen is half gewonnen. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk informatie inwinnen en je goed voorbereiden.  Goed dat je ook deze blog bent tegengekomen! We geven je een aantal essentiële tips voor het opzetten van een webshop. 

Mooie foto’s & design van je website & copy

Je begint met de body van je webshop. Op een mooie website horen mooie beelden en een mooi design. Je wil ervoor zorgen dat je je producten op een zo goed mogelijke manier in beeld brengt. Hiervoor kan je rekenen op een professionele fotograaf. Zit je als starter wat krap bij kas? Dat is heel normaal als je net een business opstart. Als je kan besparen zonder al te veel aan kwaliteit te verliezen, raden we je ook aan dit te doen. Een professionele fotograaf is misschien nu meteen dus nog niet aan de orde. In dat geval kan je zelf aan de slag met een goede camera, de juiste belichting en achtergrond. Onderschat het belang van degelijke foto’s niet. Je productfoto’s moeten spreken. Slechte kwaliteit of composities zullen je webshop veel minder aantrekkelijk maken voor bezoekers. Hoe goed je bedoelingen ook zijn, het oog wil ook wat.

Marketing en customer journey

Houd er rekening mee dat er meer bij komt kijken dan alleen de body om een webshop opzetten. Dat is natuurlijk de eerste stap, maar straks ga je ook mensen naar je webwinkel moeten trekken. Daar komt marketing achter de deur piepen: de drijvende kracht achter je webshop. Houd dus rekening met de verschillende fases van de customer journey. Bedenk hoe je in elke fase potentiële klanten kan vinden én aanspreken. Welke contactmomenten of touchpoints zijn er op dit moment in elke fase en hoe kan je ze optimaliseren en verfijnen? Het is een hele klus, maar eens je resultaten kan zien, zal je er steeds meer plezier in beleven. Je wordt er automatisch beter in. Is het strategische marketingaspect niet voor jou? Dan kan je natuurlijk ook beroep doen op een agency of eens samenzitten met een freelancer. Afhankelijk van de fase zal je andere marketingtechnieken en tools inzetten om de consument naar een aankoop te begeleiden. Zo is AfterPay aanbieden een mooie manier om vertrouwen te winnen bij de klanten eens ze in de ‘think fase’ zitten. 

Voorraadbeheer en Magento plugin voor betalingen

Een webshop betekent meer dan alleen een leuke webpagina waarop bezoekers je producten kunnen bekijken en bestellen. Dit is de achterkant van je webshop, je bezoekers kunnen het niet zien, maar het is er wel. Een voorraadsysteem en een crm bijvoorbeeld is onmisbaar. Een vlot beheer en precieze flow van je voorraad kan je een hele hoop kosten aan opslag besparen en zorgt voor tevreden klanten die hun bestellingen na betaling tijdig ontvangen. Maak je gebruik van een Magento e-commercesysteem? Koppel dan je betalingssysteem met een payment plugin Magento voor een naadloze aansluiting.