Een zakelijke lening wordt door bedrijven vaak gebruikt om langlopende investeringen te financieren. Je kunt zo’n lening bijvoorbeeld aanvragen wanneer je jouw bedrijfspand wilt verbouwen of een nieuwe machine wilt kopen. Dankzij een zakelijke lening hoef je voor dergelijke investeringen niet aan het eigen vermogen van jouw bedrijf te komen. Lijkt dit jou ook wel wat? Dan ben je mogelijk benieuwd hoe je een zakelijke lenig afsluit. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze blog meer informatie over het aanvragen van een zakelijke lening.

Waar vraag je zo’n lening aan?

Voordat je een zakelijke lening aan kunt vragen, moet je eerst weten waar je dit doet. Tegenwoordig heb je hier verschillende mogelijkheden voor. Allereerst kun jij je tot een bank richten voor een dergelijke lening. Wanneer je een zakelijk lening af wilt sluiten bij een bank, moet je hier vaak een afspraak voor maken. Je kunt online meestal wel een aantal zaken regelen, maar niet alles. 

Wil je de deur eigenlijk niet uit voor een zakelijke lening? Dat hoeft ook niet. Er zijn namelijk ook online kredietverstrekkers waarbij je zo’n lening af kunt sluiten. Grote voordeel hiervan is dat je alles online kunt regelen. Je dient eerst de aanvraag in en vergezelt deze van de gevraagde documenten. Wanneer alles in orde is, kun je direct verder met jouw aanvraag. In sommige gevallen ontvang je ook een aanbod van de kredietverstrekker. Je besluit vervolgens zelf of je hierop in gaat of niet. De laatste stap is het digitaal ondertekenen van de lening. Zodra jij jouw krabbel gezet hebt, kun je het geld gebruiken om te investeren. 

Belangrijk om te weten voordat je een zakelijke lening aanvraagt

Er zijn genoeg ondernemers die zonder enige research een zakelijke lening aanvragen. Dit kan, maar wij raden dit niet aan. Waarom niet? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst verschillen de voorwaarden van zo’n lening vaak per kredietverstrekker. Indien je de verkeerde keuze maakt, kun je hier in een later stadium eventueel nadelige gevolgen van ondervinden. 

Voorbeelden hiervan kunnen zijn, het sneller aflossen dan je wenst of een te hoge rente. Dit voorkom je wanneer je kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt. Richt je bij voorkeur niet alleen tot de online kredietverstrekkers, maar ook tot banken. Wanneer je verschillende mogelijkheden voor zakelijk financieren met elkaar vergelijkt, slaag je erin om de beste zakelijke lening te vinden. Let hierbij niet alleen op de hoogte van het bedrag dat je kunt lenen, maar kijk ook goed naar de looptijd van de lening en het rentepercentage.