Steeds meer mensen zijn in het bezit van een creditcard. Niet gek, want we kopen meer en meer op het internet. Bij veel sites kun je met jouw bankpasje betalen, maar dit is niet altijd het geval. Bestel je bij een buitenlandse webshop? Dan is de kans aanwezig dat je hier alleen af kunt rekenen met een creditcard. Ben je nog niet in het bezit van een creditcard? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje aan te vragen. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe zij een creditcard aanvragen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik leg je in deze tekst namelijk uit hoe je een creditcard aanvraagt. 

Welke creditcard past bij jou?

Voordat je een creditcard aanvraagt, moet je weten dat je verschillende mogelijkheden hebt. Zo zijn er allereerst verschillende partijen waarbij jij terecht kunt voor een creditcard aanvraag. Hier houdt het niet bij op, want iedere partij heeft vaak verschillende soorten creditcards. Bepaal daarom eerst voor jezelf welke creditcard het beste bij jou past. 

De makkelijkste manier om dit te achterhalen, is door creditcard met elkaar te vergelijken. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten waar zij precies op moeten letten. De gemiddelde Nederlander kijkt alleen naar de kosten. Begrijpelijk, want dit voel je nou eenmaal in jouw portemonnee. Toch is de goedkoopste creditcard niet altijd de beste. Nee, want bij een goedkope kaart zijn jouw aankopen vaak minder lang verzekerd. En zo zijn er nog andere punten waarin creditcards van elkaar verschillen. Hak de knoop daarom pas door als je de verschillende kaarten goed met elkaar vergeleken hebt. 

Vraag jouw kaart online aan

Weet je inmiddels welke creditcard het moet worden? Dan kun je hiervoor bij de bank bij jou in de buurt langsgaan. Sommige mensen vinden dit prettig, maar het is niet meer van deze tijd. Je bent dan namelijk gebonden aan openingstijden. Zit je hier niet op te wachten? Vraag jouw creditcard dan gewoon online aan. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die voor deze optie kiezen. Begrijpelijk, want je kunt in principe 24/7 een creditcard aanvragen.

Als je een aanvraag indient, betekent dit overigens niet standaard dat je de kaart ook krijgt. Nee, want een creditcardmaatschappij onderwerpt jou namelijk eerst aan een kredietcheck. Heb je een BKR-registratie en/of komt er maandelijks niet voldoende geld binnen? Dan heeft een creditcard aanvragen geen zin. In dat geval is de kans namelijk groot dat jouw aanvraag wordt afgewezen. Wordt jouw aanvraag wel goedgekeurd? Dan hoef je verder niets meer te doen. De kaart wordt naar jou toegestuurd, waardoor je deze binnen de kortste keren kunt gebruiken. 

Waarom een creditcard?