Het bruiloft seizoen is weer in aantocht. In de lente en zomer zijn er weer heel veel gelukkige stellen die elkaar het ja-woord gaan geven. 

Een super spannende dag die je voor altijd bijblijft. Zelf ben ik dit jaar zes jaar getrouwd met Martijn. En als happy financial geef ik je natuurlijk mijn budget tips.

Ik zou willen dat ik een aantal van deze tips toen al wist, had me flink wat centen gescheeld.

1. Kies een handige dag

Iedereen weet denk ik wel dat maandag trouwen op het gemeentehuis gratis is. Super budget friendly, maar als je toch liever op een andere dag trouwt, denk dan goed na over de dag.

Kies je bijvoorbeeld een zaterdag dan is alles duurder, écht alles. Locatie, catering, make-up, auto.

Wat dacht je van de donderdag voor goede vrijdag? Een groot deel van Nederland is de dag erna vrij en donderdagen zijn zeker een stuk goedkoper.

2. Vermijd het hoogseizoen

Net als vakanties, zijn ook huwelijken in het hoogseizoen duurder. Kies je een datum aan het begin of eind van het trouw seizoen en je betaalt stukken minder.

3. Blijf niet verkassen

Het huren van twee locatie voor twee keer twee uur is vaak duurder dan het huren van één locatie voor één keer vier uur.

Houd je je receptie en feest op dezelfde locatie, scheelt dit in de kosten voor je locatie.

4. Begin op tijd met plannen

Iets wat ik zelf absoluut niet gedaan heb (oeps), maar waarvan ik hoor dat dit echt werkt. Hoe korter de tijd is tot dé dag, hoe meer je gaat betalen.

Ik was natuurlijk veel te laat en denk dat ik daardoor meer betaald heb dan ik anders gedaan zou hebben.

5. Doe lekker wat je zelf wil

Dit heb ik zeker gedaan op mijn eigen bruiloft. Ik heb niks gedaan omdat iets ‘hoort’, maar heb gewoon de bruiloft gepland zoals Martijn en ik dat graag wilden.

Op deze manier geef je in ieder geval het geld uit aan dingen die jij belangrijk vindt en niet die andere belangrijk vinden (of menen belangrijk te vinden). En dat je een mooie dag hebt samen met je grote liefde is toch hét belangrijkste van de dag?

Nog meer tips?

Ben je al getrouwd en heb je nog meer tips? Of sta je op het punt om te trouwen en kun je nog meer tips gebruiken? Laat het me weten!
Nieuwsbrief inschrijfformulier april 2017