Bezit je gouden munten? Dan kunnen deze jou flink wat geld opleveren. Dit is zeker het geval als er een gouden tientje tussen zit. Een gouden tientje is veruit de bekendste munt van Nederland. Deze munt komt binnen veel families voor als verzamelstuk of sieraad. Het eerste exemplaar van de munt verscheen al in 1818, de laatste is van Wilhelmina en dateert uit 1933. Mede hierdoor wordt er vaak grof geld betaald voor deze gouden munt. Niet gek dat oplichters proberen om deze munten in hun bezit te krijgen. Wil je jouw gouden tientje verkopen? Dan wil je uiteraard voorkomen dat je met een oplichter te maken krijgt. Daarom vertellen wij jou in deze tekst hoe jij jouw gouden tientje veilig verkoopt.

Verkoop jouw goud niet via het internet

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om zelf spullen te verkopen via het internet. Zo kun je een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen. Ondanks dat dit een makkelijke en snelle manier is om iets verkopen, raden wij je niet aan jouw gouden munten op deze manier te verkopen. Waarom niet? Omdat zo’n platform niet geschikt is voor de verkoop van goud. Op websites voor tweedehands spullen zijn tegenwoordig namelijk flink wat oplichters actief. Zij richten zich met name op waardevolle spullen. Bied jij jouw goud te koop aan op zo’n site? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een oplichter. 

Stuur jouw goud nooit op

Lijkt het je niet verstandig om jouw gouden munt op een website voor tweedehands spullen te verkopen? Dan zoek je mogelijk naar een alternatief. Wanneer je op het internet zoekt op ‘gouden munten verkopen’, krijg je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. De kans is groot dat hier ook verschillende goudexperts tussen zitten. Omdat het hier om een expert gaat, wil je jouw gouden tientje mogelijk aan zo’n partij verkopen. Of dit een goede keuze is, hangt af van de werkwijze die zij hanteren. 

Veel goudexperts vragen klanten om hun goud op te sturen. Zij beweren het geld over te maken zodra zij het goud ontvangen hebben. Helaas gebeurt dit lang niet altijd. Ook op dit gebied zijn namelijk genoeg oplichters actief. Stuur je jouw goud op naar zo’n oplichter? Dan hoor je er waarschijnlijk nooit meer iets van. Daarbij komt dat jouw goud zoek kan raken als je het opstuurt. Daarom beschouwen we dit niet als een veilige manier om jouw gouden tientje te verkopen. 

Neem jouw gouden tientje mee naar een goudexpert

Wil je een gouden tientje verkopen? Vermijd dan websites voor tweedehands spullen en stuur jouw goud ook nooit op. Neem een gouden tientje liever mee naar een goudexpert. Zoek je nog een expert aan wie jij jouw goud kunt verkopen? Ga dan eens langs bij één van de vestigingen van Goudwisselkantoor in Nederland of België. Als je jouw gouden tientje hier verkoopt, krijg je er direct geld voor. Op deze manier weet je zeker dat je niet opgelicht wordt. 

Voordat Goudwisselkantoor jou een bedrag biedt, taxeren ze jouw goud eerst. Dit gebeurt in een discrete ruimte. Je mag zelf bij de taxatie aanwezig zijn, waardoor je de handelingen van de expert met eigen ogen kunt aanschouwen. Grote voordeel is dat Goudwisselkantoor bij de taxatie niet alleen kijkt naar de goudwaarde, maar ook naar de verzamelwaarde. Je verkoopt jouw gouden tientje hier dus niet alleen veilig, maar je krijgt ook nog eens een reële prijs voor jouw goud.