Het nieuwe werken. Het is een term die je tegenwoordig vaak hoort, misschien zelfs te pas en te onpas erbij wordt gehaald. Maar wat betekent het nieuwe werken nu eigenlijk echt? In het algemeen, maar vooral ook voor jouw organisatie? Welke veranderingen vraagt het, van medewerkers, maar ook op het gebied van hard-en-software? En hoe richt je je kantoor erop in?

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken is een term die vooral om de hoek komt kijken binnen bedrijven die hun werk in een kantoorsetting verrichten. Werken in de bouw, in de dienstverlening en de zorg, om maar eens wat te noemen, daar kan nu eenmaal minder aan vernieuwd worden; dat zal op locatie moeten blijven plaatsvinden.

Bij kantoorwerk is dat minder het geval, merken we steeds meer. Een werkplek hoeft zich niet meer altijd op iedere dag dezelfde plek te bevinden. Daar kwamen we voorzichtig achter, door met flexplekken te gaan werken. Zo zat je iedere dag op een andere plek, maar nog wel steeds op kantoor. Inmiddels weten we dat dat laatste niet meer nodig is; werken gaat soms net zo gemakkelijk vanaf een andere plek.

Het nieuwe werken staat voor meer flexibiliteit, beter omgaan met de digitale middelen die we hebben. Niet iedere keer weer die vergaderruimte induiken als er iets besproken moet worden, niet meer iedere dag om dezelfde tijd naar kantoor.

Wat is er nodig?

Het nieuwe werken kan grote voordelen opleveren voor werkgevers. Er is minder dure kantoorruimte nodig, en medewerkers voelen zich vaak meer tevreden, als zij zelf hun werkzaamheden grotendeels kunnen indelen.

Natuurlijk zijn er ook aanpassingen nodig. Deze liggen voor een groot deel in de hoek van de software. Om altijd en overal te kunnen werken hebben medewerkers de juiste programma’s nodig. Met Microsoft 365kunnen zij, op welk device dan ook, bij alle programma’s die zij op de werkplek ook tot hun beschikking hebben. En met Microsoft Teams kunnen collega’s met elkaar overleggen zonder per se de vergaderzaal in te hoeven duiken. 

Wat er ook nodig is, is een andere manier van denken. Zeker binnen bedrijven met een traditionele mindset, waar er van medewerkers verwacht wordt dat zij precies acht uur per dag op de werkplek aanwezig zijn, is een hoop verandering nodig. Er moet worden ingezien dat men niet per se aan een bureau hoeft te zitten om productief te zijn. Er moet vertrouwen zijn dat ook wanneer medewerkers niet in het zicht zijn, zij toch hun werk prima kunnen verrichten. Een andere manier van werken vereist een andere manier van denken, van leidinggeven; dat lukt in het ene bedrijf sneller dan in het andere.