koop nu de Startersbundel

Wil jij je aangifte inkomstenbelasting dit jaar zelf invullen? Of wil je deze zo goed mogelijk voorbereiden voor je boekhouder of accountant (en daarmee kosten besparen!). Wat moet je nu waar invullen? Hoe weet je of je optimaal gebruik maakt van de belastingvoordelen? 

In deze handreikingen (PDF) staat stap voor stap uitgelegd wat de vragen in de aangifte Inkomstenbelasting betekenen. Aan de hand van een voorbeeld zie je per vraag wat je moet invullen.

Je bent nog nooit zo goed voorbereid als dit jaar! Download nu voor 12,99 euro ex btw (21%).

Er zijn twee handreikingen beschikbaar. Een handreiking gaat specifiek in op de onderdelen voor jou als ondernemer met een eenmanszaak. De andere handreiking gaat in op de overige onderdelen van de aangifte Inkomstenbelasting voor particulieren. Let erop dat je de juiste download. 

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • Welke gegevens heb je nodig om je aangifte Inkomstenbelasting voor particulieren in te vullen?
  • Met welke boxen krijg ik te maken? 
  • Welke belastingvoordelen zijn er voor mij als particulier?
  • Welke cijfers moet ik invullen in deze aangifte?
  • Wat moet ik controleren ten aanzien van de vooraf ingevulde cijfers? 
  • Hoe werkt de voorlopige aanslag?
  • Let op: deze handreiking gaat alleen in op de specifieke onderdelen van de aangifte Inkomstenbelasting voor particulieren. Heb je ook een eenmanszaak? Download dan ook de handreiking ‘aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers’. Er zit zo min mogelijk overlap tussen beide handreikingen.

 

Disclaimer: De informatie die in deze handreiking is opgenomen, is puur informatief. Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het doen van een juiste, volledige en tijdige aangifte.

Reacties op de handreiking

Simone
Simone
Lees verder
Mega handig jouw template, scheelt veel eigen uitzoekwerk!
Laura
Laura
Lees verder
Halleluja! Eindelijk duidelijk overzicht ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jan-Willem
Jan-Willem
Lees verder
Een heel mooi en duidelijk format. Direct overzicht, beter dan de online tools zoals bv berekenhet.nl. Onlangs overgestapt van emz naar bv. Met deze spreadsheet gekeken naar de impact wanneer je gaat schuiven met loon/dividend. Super!
Vorige
Volgende
ib particulieren
Voorbeeld handreiking 'aangifte inkomstenbelasting voor particulieren'

Veelgestelde vragen over de handreiking

Krijg ik de producten direct binnen?

Direct na aanschaf zijn de downloadbare producten beschikbaar. Na aanschaf staan de producten in je browser. Klik deze dus niet weg. 

Daarnaast ontvang je de producten binnen enkele minuten in je mailbox. Tip: check je spam folder. 

Niets binnengekregen? Stuur dan een mail van je bestelling naar info@thehappyfinancial.com en we lossen het zo snel mogelijk voor je op.  

Zorg ervoor dat je automatische updates in Excel open hebt staan. Dat kun je controleren via Excel – Voorkeuren – Berekeningen. 

Je kunt ook proberen het bestand te openen in Google Sheets. Dit verhelpt in veel gevallen ook deze foutmelding. 

Voor het invullen van je eigen gegevens in het Excel bestand is geen wachtwoord nodig. De enige gegevens die je hoeft in te vullen, zijn de oranje gemarkeerde cellen. De uitkomsten worden dan automatisch voor je berekend.

Dat kan. De templates zijn alleen gemaakt om één specifiek onderdeel te berekenen. Bijvoorbeeld hoeveel Inkomstenbelasting je opzij moet zetten. De uiteindelijke berekening van de Belastingdienst houdt ook rekening met bijvoorbeeld je eigen woning. Dit totaalsaldo kan daarom afwijken van de berekening in de template.