Ben jij onlangs weggegaan bij je oude baan of ben je helaas ontslagen, dan is dat niet altijd even prettig. Zeker als je al wat ouder bent en het leven snel voorbij lijkt te gaan, dan is het gevoel dat je ‘niet meer nodig bent’ niet erg fijn. Wij hebben echter een oplossing voor jou en met deze tips zorg je ervoor dat je binnen ‘no time’ een nieuwe baan hebt. Laten we er maar gauw induiken!

Zoek ‘out of the box’

Het is van levensbelang dat je out of the box leert te denken. Het werkt niet om in dezelfde sector eenzelfde soort baan te vinden, zeker als je bent ontslagen omdat het aantal banen in die sector toch al daalt. Het is goed om met jouw kennis een nieuwe plek te vinden in een sector die de toekomst heeft. Werkte je jarenlang bij verzekeringen, dan kun je het nu bijvoorbeeld eens gaan proberen als interim financieel medewerker bij een bedrijf in de agrarische sector.

Werk aan een mooie cv

Iets anders wat nodig is om te doen, is om je cv te beginnen te pimpen. Ga bijvoorbeeld een cursus volgen of doe een training. Ook een stage van twee maanden ergens in het buitenland is helemaal niet gek om te doen. Het is verstandig om geen ‘lege plekken’ te hebben in je cv, want mensen die enkele jaren uit de running zijn, zijn niet altijd heel erg populair. Hoe leuker je cv er uiteindelijk uit komt te zien, hoe beter dat is voor je kansen op de arbeidsmarkt.

Verandering is altijd goed

Waar voorheen mensen veertig jaar bij dezelfde baan konden blijven, is die tijd nu voorgoed voorbij. Mensen zijn flexibel, kunnen zich snel van de ene naar de andere sector verplaatsen en zijn bereid om deze offers te brengen. We raden je dan ook aan om open te staan voor hele andere dingen. Kijk eens naar agri vacatures, ook al heb je daar nog nooit naar gekeken. Jij kunt met jouw kennis ook in die sector aan de slag.

Zoek een goed wervingsbureau

Kan je maar geen baan vinden, dan is het helemaal niet erg om je cv naar een uitzendbureau te sturen. Mensen die werken bij zo’n wervingsbureau kunnen meer met een cv dan je denkt. Ook als je weinig ervaring hebt, kan zo’n bureau je altijd helpen om in contact te komen met bedrijven en werkgevers.   

Kijk verder dan je neus lang is

Ben jij iemand die van avontuur houdt, dan is het helemaal niet erg om twee jaar in een ander land te gaan werken. Er zijn genoeg vacatures in het buitenland die je kunt aansnijden. Misschien kun je in België, Duitsland of Frankrijk aan de slag. Niet alleen is dit een leuke ervaring, het staat ook goed op je cv. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om je leven weer op de rit te krijgen na een ontslag.