Als jonge ondernemer heb je net even iets meer uitdagingen dan de ‘gevestigde orde’. Je hebt vaak de contacten nog niet, jouw klantenkring is net even iets minder breed en jouw zakken zijn niet zo diep als die van de ondernemers die al jaren in de branche aanwezig zijn. Maar je bent wél flexibel en dat is een grote voorsprong in een markt die zo dynamisch is dat er wekelijks grote veranderingen doorgevoerd worden. Heb jij bijvoorbeeld al gekeken naar de mogelijkheden om betalingen te accepteren in cryptovaluta? Ik geef je drie sterke redenen om hier tóch eens naar te kijken.

Bron: Pixabay

Nummer 1: je wilt flexibeler zijn dan de concurrentie

Een jonge en frisse ondernemer zijn, dat is geen USP waar je nieuwe klanten mee aantrekt. Maar wanneer je aan kunt tonen dat jij dynamischer bent dan de concurrentie en dat de klant daar baat bij heeft, dan wordt het een heel ander verhaal. Zeker voor de ondernemers die internationaal georiënteerd zijn, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om betalingen te accepteren in Ripple en uiteraard een van de grootste cryptovaluta: Ethereum.

De wallets met de meeste cryptomunten vind je namelijk in Azië, waar bedrijven veel geld verdiend hebben door op het juiste moment in te stappen. Dit zijn bedrijven die het geld uit willen geven om zo meer omzet te generen voor hun onderneming. Kun je betalingen accepteren in cryptovaluta terwijl de concurrentie dat niet kan? Dan heb je direct een streepje voor. Overigens geldt dit ook voor de ondernemingen en privépersonen in Europa en Amerika die veel verdiend hebben met de cryptohandel.

Nummer 2: het is de markt van de toekomst

Jouw klanten vragen om iDeal en PayPal. Daarom bied je iDeal en PayPal aan. Maar is daarmee de kous af? Natuurlijk niet: als ondernemer ben je op zoek naar de mogelijkheden en opties die in de toekomst groot gaan worden. Uiteraard is het goed om voorzichtig om te gaan met de opties die ‘in de toekomst’ ooit groot zullen worden. Maar cryptovaluta horen daar niet bij. Er kan al lange tijd betaald worden met verschillende cryptomunten en daarnaast zijn de mogelijkheden sterk aan het groeien. De wereld rondreizen met cryptovaluta is een optie, maar het wordt ook steeds vaker aangeboden als betaalmiddel bij bedrijven over heel de wereld. Staat jouw onderneming in die lijst, dan weten de klanten dat jij investeert in de toekomst.

Nummer 3: potentiële winst zonder actief beleggen

De digitale geldmarkt groeit. Uiteraard is dit geen lineair of exponentieel stijgende lijn, maar het lijkt er sterk op dat een steeds groter percentage van de economie zich af gaat spelen in het online domein. Dat betekent dat de kans groot is dat de vraag naar bepaalde valuta steeds groter wordt, terwijl het aanbod van de meeste cryptovaluta begrensd is. Wat betekent dit concreet? Dat jouw bedrijf winst kan maken zonder actief te handelen met cryptovaluta, omdat de juiste munten meer waard zullen worden na verloop van tijd!

Bron: Pixabay