Ben je op zoek naar nieuwe apparaten voor in jouw horeca keuken? Dan ontdek je snel dat er talloze mogelijkheden zijn op dit gebied. Hierdoor vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Geen paniek, want je bent niet de enige. Omdat veel horeca ondernemers het lastig vinden een nieuw apparaat te kopen, bieden wij de helpende hand. Om te beginnen vertellen wij je in deze tekst wat je allemaal moet weten over horeca apparatuur. Hopelijk helpt dit jou om bepaalde knopen door te hakken en de juiste horeca apparatuur te vinden.

Goedkoop is vaak duurkoop 

Als je meerdere nieuwe horeca apparaten nodig hebt, kan de prijs behoorlijk hoog uitvallen. De meeste horeca apparaten hebben namelijk een flink prijskaartje. Toch zijn er mogelijkheden om te besparen op de apparatuur. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een goedkope leverancier of tweedehands horeca apparatuur kopen. De prijs ligt dan mogelijk een stuk lager, waardoor je misschien overweegt om de apparatuur te kopen. Doe dit niet voordat je naar de kwaliteit van een apparaat hebt gekeken. 

Horeca apparaten verschillen niet alleen in prijs van elkaar, maar ook in kwaliteit. Zo zijn apparaten met een laag prijskaartje vaak van mindere kwaliteit. Als horeca ondernemer denk je mogelijk dat dit geen probleem is, maar dat is wel degelijk het geval. Wanneer de kwaliteit te wensen overlaat, moet je het apparaat mogelijk eerder vervangen. Op de korte termijn is zo’n apparaat vaak goedkoper, maar op de lange termijn kan hij (een stuk) duurder uitvallen dan een kwalitatief horeca apparaat. Laat je daarom niet te veel leiden door de prijs, maar kijk liever naar de kwaliteit van het apparaat 

Vraag je goed af of je iets écht nodig hebt

Je kunt vandaag de dag talloze apparaten kopen voor in jouw horeca keuken. Toch zijn er ook genoeg apparaten die je helemaal niet nodig hebt of die je kunt vervangen door een ander apparaat. Neem bijvoorbeeld een extra koelkast om dranken gekoeld te bewaren. Veel horeca ondernemers denken dat dit noodzakelijk is, maar dat is niet het geval. Je kunt drinken namelijk ook koud serveren met behulp van een ijsblokjesmachine. Je hoeft in dat geval geen extra koelkast te kopen. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook ruimte. De meeste ijsblokjesmachine zijn namelijk lang niet zo groot als een horeca koelkast. 

Een ander goed voorbeeld is een pizza oven. Als je pizza’s wilt serveren, denk je mogelijk dat je hier een authentieke steenoven of een ander groot apparaat voor aan moet schaffen. Dit kan, maar je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker (en goedkoper) maken met een pizza oven. De afmetingen van dit apparaat zijn namelijk aanzienlijk minder groot dan de afmetingen van een steenoven. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld prima op de werkbank plaatsen, zodat er voldoende ruimte overblijft voor andere apparaten. 

Niet ieder apparaat is even onderhoudsvriendelijk

De meeste horeca apparaten worden gebruikt voor het bereiden van eten. Hierdoor kunnen er etensresten achterblijven op en in het apparaat. Daarom is het belangrijk dat een apparaat regelmatig schoongemaakt wordt. Binnen de meest horecagelegenheden wordt dit aan het einde van de dag gedaan. Om het jezelf makkelijk te maken, raden wij je aan een onderhoudsvriendelijk horeca apparaat te kopen. Zo’n apparaat maak je makkelijk schoon, waardoor het jou tijdwinst oplevert. Je moet weten dat niet ieder apparaat even onderhoudsvriendelijk is. Vergeet hier dus niet naar te kijken als je op zoek bent naar nieuwe horeca apparatuur.