Ben je aan het kijken naar een time management cursus? Dan wil je vooraf weten wat je hierbij allemaal leert. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, die jou allemaal helpen aan het beter indelen van jouw tijd en het uitvoeren van de werkzaamheden. Voordat je jezelf opgeeft voor de cursus, is het daarom goed om in de verschillende onderwerpen te duiken. En welke andere zaken kun je nog meenemen als je alles in gaat zetten in de praktijk? Na het lezen van onderstaande informatie heb je voldoende kennis om de time management in te zetten en de cursus te volgen. 

Jouw tijd beter leren inzetten

Bij een time management cursus leer je in eerste instantie hoe je jouw tijd beter inzet. Veel mensen lopen namelijk vast met een groot aantal werkzaamheden, omdat de deadlines allemaal door elkaar lopen. Vooral als je thuis werkt, kan dit problemen opleveren. Je hebt immers ook het gevoel dat je veel in het huishouden moet doen en wellicht zijn de kinderen thuis. De cursus zal zich daarom niet alleen richten op werkzaamheden die je op kantoor uitvoert, maar ook het thuiswerken onder de loep nemen. Je krijgt hierdoor een eerste indruk over het indelen van de werkzaamheden en de tijd die hiervoor nodig is. 

Prioriteiten leren stellen bij de werkzaamheden

Ook gaat de cursus verder in op het stellen van prioriteiten. Hoewel in eerste instantie alle werkzaamheden even belangrijk zijn, kom je er al snel achter dat je sommige dingen iets verder vooruit kunt schuiven. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar de deadlines die gesteld zijn aan de werkzaamheden. Als een deadline eerder is, geef je deze prioriteit. Ook zijn er bijvoorbeeld taken die tussendoor moeten gebeuren, welke je dus ook eerder inplant. Zo voorkom je dat veel werkzaamheden door elkaar lopen en je na verloop van tijd de deadlines niet haalt. De juiste prioriteiten zorgen er dus voor dat je hier ook efficiëntie in aanbrengt en de werkzaamheden indeelt zoals dit het beste uitkomt. 

Tips voor in de praktijk

Tijdens de cursus leer je dus niet alleen hoe je jouw tijd indeelt, maar ook hoe je hier veel efficiëntie in aan kan brengen. Ook krijg je veel time management tips mee, welke je op een later moment in kan zetten. Alle tips zorgen ervoor dat je voldoende handvaten hebt om jouw werk beter uit te voeren. Je gaat merken dat je niet alleen meer gedaan krijgt gedurende de dag, maar ook dat er meer orde in komt en je tijd overhoudt om te ontspannen. Als er dan een keer extra werkzaamheden bij komen, hoef je niet te stressen en zal de paniek ook niet zomaar toeslaan. De cursus zal jou daarom te allen tijde helpen aan meer rust.