Om je eigen bedrijf te kunnen starten, moet je veel geld investeren. Omdat je al een behoorlijke investering hebt gedaan, zit je er waarschijnlijk niet over na te denken om nóg meer geld uit te geven voor marketing. Gelukkig is het inzetten van relatiegeschenken een relatief goedkope manier van reclame maken en kom jij onder de aandacht bij je doelgroep. 

Functie van relatiegeschenken

Met relatiegeschenken kan je je bedrijf promoten. Als je al een aantal zakelijke contacten hebt, kan je ze zo nu en dan verrassen met een kleinigheidje. Dit is het hele jaar door mogelijk, denk aan een zomers product zoals een bedrukte waaier of juist een kerstcadeau die je weggeeft in de decembermaand. Omdat functionele promotieartikelen regelmatig gebruikt worden, krijgt je bedrijf al snel meer zichtbaarheid. Je zakelijke contacten zullen hun positieve ervaringen delen met anderen. Dit gaat mond tot mond maar kan ook via social media. Op deze manier wordt de naam van jouw nieuwe bedrijf snel verspreid. Zet dus promotieartikelen en relatiegeschenken in om jouw bedrijf in de spotlight te zetten. Je kan er ook voor kiezen om als startende ondernemer op beurzen en evenementen te gaan staan. Deel relatiegeschenken bedrukt met jouw bedrijfsnaam of logo uit aan de bezoekers. Dit zal zorgen voor extra promotie.

Bedrukt met logo

Ben je van plan om bedrukte relatiegeschenken in te zetten? Dan is het van essentieel belang dat ze bruikbaar zijn. Worden ze regelmatig gebruikt, dan is jouw bedrukking ook constant in zicht en dat is natuurlijk positief voor jouw branding. Er zijn tal van relatiegeschenken en promotieartikelen die je in kan zetten. Wij adviseren om te kiezen voor een populair artikel, zoals een pen of tas. Deze artikelen zijn praktisch, worden dagelijks gebruikt en geven een hoge zichtbaarheid. Je kan ook kiezen voor milieuvriendelijke tassen. Denk aan biologisch katoenen tassen met opdruk of laat papieren tassen bedrukken met je bedrijfslogo. Tassen hebben een groot drukoppervlak waardoor de gewenste opdruk goed zichtbaar is.

Give-away

Waarschijnlijk heb je als startende ondernemer ook een website of webshop. Geef de eerste 100 bestellende klanten een bedrukte give-away. Op deze manier bedank je ze voor hun bestelling én maak je reclame voor je eigen bedrijf. Het is een klein cadeautje wat er voor kan zorgen dat ze de volgende keer weer bij jou bestellen.