Lees meer over beheerd beleggen en hoe je de afweging maakt tussen beheerd of zelf beleggen.

Beheerd beleggen is ideaal voor mensen die wel vermogen hebben of geld wat ze voor langere tijd kunnen missen. Je zet het geld namelijk voor een periode vast, hiermee is een beleggingsrekening te vergelijken met een spaarrekening. Hoewel beleggen heel ingewikkeld klinkt, is beheerd beleggen dit niet. Een beleggingsexpert voert namelijk het werk voor je uit. Dit betekent overigens niet dat jij geen controle hebt. Je kunt zelf aangeven wat voor risico je wilt lopen. Op beleggingen met een hoog risico kunnen vaak grotere rendementen behaald worden, echter de verliezen kunnen ook groter zijn. Je kies een vorm van beleggen die bij jouw past. De beleggingsexpert gaat hierover met jou in gesprek.

Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen?

Hoeveel geld je nodig hebt om te beleggen is afhankelijk van wat je wilt. Wil je er een significant rendement mee behalen? Dan zal een hoger bedrag nodig zijn. Om te bekijken of beheerd beleggen iets voor jou is, kun je met beheerd beleggen bij Nationale-Nederlanden al met 50 euro per maand of 1000 euro eenmalig beginnen. Je kunt hierbij bovendien bijstorten of opnemen wanneer je wilt. Dit is een groot voordeel en geeft je meer controle.

Beheerd beleggen of zelf beleggen?

Iedereen hoort wel eens zo’n verhaal van iemand die voor weinig in een fonds of NV gestapt is en een fikse winst heeft behaald. Achteraf is de keuze om in Amazon, Facebook of Netflix te stappen makkelijk gemaakt, maar waar moet je nu in stappen? Om dit te weten hou je de markt in de gaten. Dit vergt veel lees en onderzoekswerk. Bovendien moet je dit dagelijks doen, omdat ontwikkelingen snel kunnen gaan. Ook zet je niet al je geld in op één asset. Je doet aan spreiding om te voorkomen dat je rendement in de min kan komen. Je hoort het al, zelf beleggen vergt veel tijd een kennis. Door voor beheerd beleggen te kiezen, wordt dit allemaal voor jou gedaan en kun je toch een goed rendement behalen.

Kosten beheerd beleggen

Uiteraard zitten er kosten aan beheerd beleggen. Dit verschilt per aanbieder en kan wijzigen. Vandaar dat hier de exacte kosten noemen niet nodig is. Je moet het ook niet als kosten zien, wanneer je een rendement behaalt van 4% en dit kost je 1% dan heb je nog steeds 3% rendement behaald. Stel je hebt 100K ingezet, dan heb je eind van het jaar 3K rendement behaald. De vraag of je met zelf beleggen die extra procent had kunnen pakken en hoeveel tijd, en dus geld, je dit gekost had, dat is de echte vraag die je je moet afvragen. Vaak is beheerd beleggen de slimmere keus.