koop nu de Startersbundel

the happy financial

Hoe houd ik mijn concentratie op peil?

Heel eerlijk: Ik heb het concentratie vermogen van een goudvis. Om het minste of geringste ben ik afgeleid. Toch wel lastig als ik een belangrijke deadline heb. In deze blog geef ik mijn vijf persoonlijke tips voor deze concentratie problemen. En ik heb een exclusief interview met de oprichters van Braincaps. Deze mannen hebben dé oplossing gevonden voor jouw onze concentratie problemen. 

Mijn concentratie boog

Mijn eigen concentratie boog is kort, heel erg kort. Ik raak ook snel verveeld en ben nog sneller afgeleid. Zeker met alle social media om me heen bedenk ik van alles dat belangrijker is dan die ene deadline halen. Toch niet helemaal fijn als je opdrachtgever dat project vanmiddag van jou verwacht.

Hoe zorg ik er dan voor dat ik toch alles af krijg? Ik geef je mijn persoonlijke vijf tips.

1. Maak een prioriteiten lijst

Iedere ochtend start ik fris op met mijn prioriteiten lijst. Vaak maak ik deze al de avond ervoor, zodat ik relaxter kan slapen. Ik weet wat me te doen staat en houd op die manier meer overzicht.

Als ik het heel druk krijg, vind ik het fijn om bij iedere taak op mijn lijst een inschatting te maken van de hoeveelheid tijd die ik hieraan kwijt ben. Ben ik dan sneller dan ik vooraf had ingeschat, heb ik toch weer mooi tijd gewonnen.

2. Ontdek of je een ochtend of avond mens bent

Ik ben zelf vooral een ochtend mens. In de vroege morgen krijg ik gewoon het meest gedaan. Ik plan de belangrijkere taken dan ook vooral eerst, zodat deze af zijn. In de middag plan ik dan vooral mails beantwoorden of team meetings.

Probeer je dag zoveel mogelijk in te plannen in het ritme dat het meest natuurlijk voor je aanvoelt. Om jezelf geforceerd een ochtendmens te maken, gaat vaak niet werken.

3. Deel je dag in blokken

Deze truc werkte al toen ik nog studeerde en gebruik ik nog steeds. Ik deel mijn taken in in blokken van 45 minuten (okee, 20 als ik echt geen zin heb). Na deze 45 minuten mag ik weer een koffie (of een latte als ik het heel zwaar heb).

Hierdoor wordt je dag een stuk overzichtelijker en is het makkelijker om aan het werk te gaan. Je concentratie behouden voor dit blok is daarmee ook een stuk eenvoudiger.

4. Go offline

Voor mijzelf één van de grootste afleiders is toch wel mijn telefoon en alles wat er online gebeurt. Ik heb ook echt het idee dat iedereen de hele dag alleen maar online is en dat ik grote delen van het nieuws mis als ik niet ieder half uur kijk. Onzin natuurlijk, maar wel een hardnekkig gevoel.

Heb je een deadline die je moet halen en wil je met al je concentratie aan je project werken? Zet je telefoon dan uit. Heel lastig, maar het kan. Aan het eind van de dag zul je zien dat je het hebt overleefd.

5. Neem een extra koffie

Degene die mij een beetje kennen, weten dat ik een behoorlijke koffie addict ben. En dan het liefst in de variant ‘klein en sterk, net als ikzelf’. Gelukkig wijst onderzoek ook nog eens aan dat cafeïne goed is voor je concentratie. Win, win lijkt me.

Nog meer tips van Braincaps

Mocht je nou na bovenstaande tips nog steeds last hebben van een concentratie probleem (geloof mij, ik heb er vaak genoeg last van), dan hebben ze van Braincaps nog een oplossing voor je. Afgelopen week heb ik deze supplementen gebruikt vlak voor een belangrijke vergadering en voor een deadline van een presentatie.

Ik merkte gewoon dat ik minder om me heen aan het kijken was, zodat ik me veel meer op de inhoud kon richten. Ik sprak met de oprichters van Braincaps en vroeg ze hoe Braincaps mij kon helpen bij mijn concentratie problemen.

1. Wat is Braincaps precies?

Braincaps is een innovatief supplement dat speciaal ontwikkeld is om de hersenfuncties te optimaliseren. Het bevat krachtige, elkaar versterkende ingrediënten die veilig voor het lichaam zijn. Ieder ingrediënt bevordert een specifiek neurobiologisch proces, om zo samen tot het krachtige effect te komen. De nadruk ligt op het verhogen van de concentratie, alertheid en verwerkingssnelheid. Daarnaast wordt vermoeidheid actief tegengegaan en raakt men opgewekt. Het stelt het lichaam in staat om weer maximaal te presteren, bijvoorbeeld bij onverhoopte drukte, stress of slaaptekort.

2. Waarom zijn jullie Braincaps gestart?

Als arts in opleiding vond ik het verontrustend dat er steeds meer medicinale / illegale middelen werden gebruikt om prestaties te verbeteren. Deze kunnen gevaarlijk zijn en hebben vaak een verslavend component. Ik snapte echter wel waar de behoefte naar dit soort middelen vandaan kwam, dus was ik vast beraden om een krachtig maar veilig alternatief te vinden (en stiekem had ik zelf ook wel zoiets nodig). Ik ben toen de boeken en literatuur ingedoken, veel met neurologen gaan praten en verschillende ingredienten en samenstellingen door studenten laten testen. De samenstelling die als beste werd beoordeeld, hebben we uitgeroepen tot Braincaps.

3. Wat is het verschil tussen Braincaps en een sterke koffie?

Koffie bevat slechts 1 effectief ingrediënt, namelijk cafeïne. En dat is meteen ook het nadeel ervan: cafeine geeft namelijk bijwerkingen zoals gejaagdheid, hartkloppingen en verhoogde bloeddruk. Bij Braincaps is de cafeïne gecombineerd met L-Theanine, een stofje uit theebladeren. In meerdere wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat L-Theanine de bijwerkingen van cafeine blokkeert, en daarnaast de concentratie-verhogende effecten van cafeine juist versterkt. Dat geeft eigenlijk al een groot verschil in de effectiviteit en ervaring tussen Braincaps en koffie.

Daarnaast bevat Braincaps nog 4 andere ingrediënten, die ieder andere neurobiologische processen bevorderen en daarmee andere aspecten van de hersenfuncties verbeteren. Die stoffen zitten niet in koffie.

4. Hoe lang en hoe vaak kun je Braincaps gebruiken?

In principe kan Braincaps iedere dag ingenomen worden. Wel adviseren we om het alleen te gebruiken wanneer je het echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld prima hebt geslapen of een rustige dag hebt, sla het dan gewoon over.

Maar mocht er dus een hele week drukke werkdagen voor de boeg staan, dan kun je het prima iedere dag gebruiken.

5. Wat zijn jullie in de toekomst nog meer van plan?

We zijn erg dynamisch en houden de nieuwste ontwikkelingen rondom ondersteuning van het lichaam en brein strak in de gaten. Zodoende blijven we altijd werken aan eventueel nieuwe producten of verbetering van onze bestaande producten.

Verder zijn we op dit moment al druk bezig met het uitbreiden naar het buitenland, gezien vanuit daar ook veel vraag naar Braincaps komt.

Daarnaast hopen wij dat mensen uit het bedrijfsleven ook de voordelen van Braincaps zullen inzien, net zoals dat nu op hoge scholen het geval is. Zo wordt Braincaps al in automaten aangeboden in meerdere hoge scholen. Wie weet zal Braincaps ook op de werkvloer waar veel stress en overwerken voorkomt, aangeboden worden door de werkgever!

En nu?

Heb jij ook wel eens last van concentratie problemen? Wat zijn jouw tips? Laat het me weten? Wil je ook Braincaps bestellen? Op de website van Braincaps krijg je nu 10% korting.

the happy financialDeze blog is mede mogelijk gemaakt door: Braincaps

Nieuwste video's

Wat nu als je het urencriterium niet haalt? 

Om in aanmerking te komen voor de ondernemersaftrekposten startersaftrek en zelfstandigenaftrek moet je minimaal 1.225 uur aan je onderneming besteden. Dan krijg je in je aangifte inkomstenbelasting een extra aftrekpost van ongeveer 5.000 euro. 1.225 uur is gemiddeld 24 uur per week als je een heel jaar zou ondernemen. Als je midden in het jaar start, wordt dit niet naar rato teruggerekend. Het blijft altijd 1.225 uur. 

Houd er rekening mee dat alle uren meetellen. Dus niet alleen de uren die je kunt factureren aan klanten. Maar ook: opzetten van je website, marketing, administratie. Ook de uren die je hebt besteed voordat je je bedrijf begon tellen mee. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van je businessplan. 

Is het nu erg als je deze uren toch niet haalt dit jaar? Voor de startersaftrek (2024: 2.123 euro) is dat niet zo erg. Deze mag je 3 keer toepassen in de eerste 5 jaar van je ondernemerschap. Dus kun je hem niet toepassen in 2024? Dan pas je hem toe vanaf 2025. Voor de zelfstandigenaftrek (2024: 3.750) is het wel jammer. Deze ben je eigenlijk gewoon kwijt. Je mag hem niet dubbel toepassen in het volgende jaar. Ook wordt deze zelfstandigenaftrek de komende jaren sterk afgebouwd (plan: in 2027 naar 900 euro). Je wil daarom het liefst zoveel mogelijk deze zelfstandigenaftrek kunnen gebruiken zolang hij er nog is. 

Heeft het niet halen van het urencriterium verder nog gevolgen? Nee, het is niet zo dat als je je uren niet haalt in je eerste jaren je vanuit de Belastingdienst of Kamer van Koophandel te horen krijgt dat je geen ondernemer bent. Het kan zelfs zo zijn dat je nooit aan je uren gaat komen als parttime ondernemer. 

Wil je nu weten hoeveel je opzij zou moeten zetten voor je belasting als je wel of niet het urencriterium haalt? Download dan de template 'opzij zetten voor je belasting' via thehappyfinancial.com/templates 

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #belastingvoordeel #middeling #middelingsregeling #inkomstenbelasting

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

Wat nu als je het urencriterium niet haalt?

Om in aanmerking te komen voor de ondernemersaftrekposten startersaftrek en zelfstandigenaftrek moet je minimaal 1.225 uur aan je onderneming besteden. Dan krijg je in je aangifte inkomstenbelasting een extra aftrekpost van ongeveer 5.000 euro. 1.225 uur is gemiddeld 24 uur per week als je een heel jaar zou ondernemen. Als je midden in het jaar start, wordt dit niet naar rato teruggerekend. Het blijft altijd 1.225 uur.

Houd er rekening mee dat alle uren meetellen. Dus niet alleen de uren die je kunt factureren aan klanten. Maar ook: opzetten van je website, marketing, administratie. Ook de uren die je hebt besteed voordat je je bedrijf begon tellen mee. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van je businessplan.

Is het nu erg als je deze uren toch niet haalt dit jaar? Voor de startersaftrek (2024: 2.123 euro) is dat niet zo erg. Deze mag je 3 keer toepassen in de eerste 5 jaar van je ondernemerschap. Dus kun je hem niet toepassen in 2024? Dan pas je hem toe vanaf 2025. Voor de zelfstandigenaftrek (2024: 3.750) is het wel jammer. Deze ben je eigenlijk gewoon kwijt. Je mag hem niet dubbel toepassen in het volgende jaar. Ook wordt deze zelfstandigenaftrek de komende jaren sterk afgebouwd (plan: in 2027 naar 900 euro). Je wil daarom het liefst zoveel mogelijk deze zelfstandigenaftrek kunnen gebruiken zolang hij er nog is.

Heeft het niet halen van het urencriterium verder nog gevolgen? Nee, het is niet zo dat als je je uren niet haalt in je eerste jaren je vanuit de Belastingdienst of Kamer van Koophandel te horen krijgt dat je geen ondernemer bent. Het kan zelfs zo zijn dat je nooit aan je uren gaat komen als parttime ondernemer.

Wil je nu weten hoeveel je opzij zou moeten zetten voor je belasting als je wel of niet het urencriterium haalt? Download dan de template 'opzij zetten voor je belasting' via thehappyfinancial.com/templates

#zzp #ondernemen #belasting #freelance #zakelijk #thehappyfinancial #fy #belastingvoordeel #middeling #middelingsregeling #inkomstenbelasting

Meer info, templates, e-books en online colleges via thehappyfinancial.com

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLi1KUTAycTdWbnNB

Wat nu als je het urencriterium niet haalt?

Marjan Heemskerk - the happy financial 7 hours ago

Waar doe je als ondernemer goed aan? Zelf boekhouden of een boekhouder inschakelen? 

In deze video de voor- en nadelen van zelf boekhouden. En tips voor wanneer je een boekhouder inschakelt. 

ACTIE: wil jij 15 maanden gratis gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het online boekhoudprogramma dat ik zelf ook sinds 2016 gebruik? Dat kan nu via deze link. Niet alleen voor startend ondernemers (het is wel belangrijk dat je nu nog geen account hebt): https://ap.lc/fhcOl

00:00 intro
00:17 boekhouder is niet verplicht
00:26 mijn persoonlijke mening
00:54 optie 1: zelf boekhouden
00:58 voordeel 1: zelf inzicht in je cijfers
01:22 angst voor automatisering en cijfers
01:30 voordeel 2: automatische koppelingen
02:59 voordeel 3: bespaar geld
03:27 voordeel 4: bespaar tijd
03:43 optie 2: boekhouder inschakelen en tips
03:48 afstemming over de werkzaamheden
04:17 geen jaarrekening nodig als zzp'er
04:52 spreek verwachtingen uit
05:10 heb altijd de mogelijkheid om zelf in te loggen
05:38 de keuze is aan jou en mijn tip aan startend ondernemers
06:06 ACTIE: gratis boekhouden 

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/ 
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden? 
https://thehappyfinancial.com/templates/ 
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen? 
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/onlinecollege
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/fhcOl
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers: 
https://thehappyfinancial.com/templates/ 
———————————————————
💌 Hoi, 
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

Waar doe je als ondernemer goed aan? Zelf boekhouden of een boekhouder inschakelen?

In deze video de voor- en nadelen van zelf boekhouden. En tips voor wanneer je een boekhouder inschakelt.

ACTIE: wil jij 15 maanden gratis gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het online boekhoudprogramma dat ik zelf ook sinds 2016 gebruik? Dat kan nu via deze link. Niet alleen voor startend ondernemers (het is wel belangrijk dat je nu nog geen account hebt): https://ap.lc/fhcOl

00:00 intro
00:17 boekhouder is niet verplicht
00:26 mijn persoonlijke mening
00:54 optie 1: zelf boekhouden
00:58 voordeel 1: zelf inzicht in je cijfers
01:22 angst voor automatisering en cijfers
01:30 voordeel 2: automatische koppelingen
02:59 voordeel 3: bespaar geld
03:27 voordeel 4: bespaar tijd
03:43 optie 2: boekhouder inschakelen en tips
03:48 afstemming over de werkzaamheden
04:17 geen jaarrekening nodig als zzp'er
04:52 spreek verwachtingen uit
05:10 heb altijd de mogelijkheid om zelf in te loggen
05:38 de keuze is aan jou en mijn tip aan startend ondernemers
06:06 ACTIE: gratis boekhouden

———————————————————
💸Meer informatie over the happy financial en mijn blogs (+300) waarin ik financiën leuk en begrijpelijk maak:

✅Blog: http://thehappyfinancial.com
✅Instagram: https://www.instagram.com/thehappyfinancial/
✅LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marjanheemskerk/
✅TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMNXQGb9g/
✅Pinterest: https://nl.pinterest.com/happyfinancial/pins/
———————————————————
🔢 Template downloaden?
https://thehappyfinancial.com/templates/
———————————————————
👩🏼‍🏫 Online college volgen?
Kijk dan hier voor het programma: https://thehappyfinancial.com/onlinecollege
———————————————————
📊Gebruikmaken van e-Boekhouden.nl? Het boekhoudpakket dat ik zelf ook gebruik kun je nu 15 maanden gratis proberen via deze link: https://ap.lc/fhcOl
———————————————————
📔Startersbundel: De praktische gids voor startende ondernemers en de 4 meest gebruikte templates voor startend zzp'ers:
https://thehappyfinancial.com/templates/
———————————————————
💌 Hoi,
Leuk dat je kijkt! Mijn naam is Marjan Heemskerk en ik blog en vlog over financiën. Aan de ene kant over personal finance, aan de andere kant voor ondernemers. Ik werk sinds 2008 als accountant (registeraccountant) en vanuit die ervaring ondernemers over hun financiën geadviseerd. Mijn doelstelling is om geldzaken leuk en begrijpelijk te maken.

YouTube Video VVVUOE5EY3pBY0NDYkZEV0VFNHNlX2xnLm9FT052cVlPVm1J

Zelf boekhouden of boekhouder inschakelen?

Marjan Heemskerk - the happy financial 29/04/2024 10:41

Misschien vind je deze artikelen ook wel interessant

Wil jij ook direct goed aan de slag als zelfstandig ondernemer?

Download dan hier de startersbundel met het ebook ‘De Praktische Gids voor Startend Ondernemers’ en de 4 meest gebruikte Excel templates. Nu met 35% korting!