2016 zit er weer bijna op! Overal komen top-zoveel lijsten naar boven. Dus ook bij the happy financial. Naast mijn #bestnine is het ook tijd voor 9 (financiële) vragen aan the happy financial.

Wat is je beste investering in 2016?

Without a doubt: Het laseren van mijn ogen. Ik heb altijd min 6 gehad dus was nergens zonder mijn bril of lenzen. De laatste tijd kreeg ik steeds meer last van mijn lenzen en om permanent een bril te moeten dragen vond ik niet zo’n bon plan. Bovendien scheelt het ontzettend in de kosten. Ik heb het er in minder dan tien jaar uit! En eerlijk gezegd: ook al zou het me financieel niets opleveren, ik zou het toch gedaan hebben voor het gemak. Met recht de beste investering van 2016.

Wat is je grootste miskoop van 2016?

Voor het derde jaar met stip op 1: Schoenen! Dit jaar maar liefst twee paar die ik gekocht heb, één of twee keer gedragen heb en vervolgens in de kast heb laten staan. Dit jaar gaat het om een paar mintgroene pumps en zwarte laarzen met dikke hakken.

Van welke aankoop ben je blij dat je die niet gedaan hebt in 2016?

Een nieuwe auto. Ik stond afgelopen zomer weer bij de garage en was het helemaal beu. De nieuwe auto was al uitgekozen, maar heb toch besloten om hem te laten maken en met mijn MINI door te rijden. Uiteindelijk super blij, want hij rijdt eigenlijk nog perfect.

Wat zijn je financiële goede voornemens voor 2017?

Iedere maand het afgesproken bedrag met mezelf overmaken naar de spaarrekening. Waar ik voor ga sparen? Dat lees je in één van mijn blogs tussen kerst en oud&nieuw.

Heb je je jaarbudget voor 2017 al af?

Jazeker, in september al haha. Ik kijk misschien iets te ver vooruit op financieel gebied. Heb het overzicht dan ook al een paar keer moeten aanpassen tussen september en vandaag. Maar er staat weer een super mooi overzicht klaar dat ik kan gebruiken vanaf 1 januari.

Waar ga je minder aan uitgeven in 2017?

Sporten, maar zeker niet omdat ik het minder ga doen. Afgelopen jaar was gewoon een jaar met heel veel investeringen op sportief gebied. Inmiddels weet ik precies wat ik leuk vind om te doen en daar heb ik komend jaar geen cash meer voor nodig anders dan maandelijkse lidmaatschappen.

Waar ga je meer aan uitgeven in 2017?

Weekendjes weg. Afgelopen jaar hebben de vakanties zich geconcentreerd in de drie zomermaanden. Dat ga ik dit jaar meer spreiden door meer verdeeld over het jaar weg te gaan. Dus meer, kortere tripjes. Ik heb er nu al zin in!

Wat zou je vrouwen op financieel gebied willen meegeven voor 2017?

Take control of your finances! Er is geen enkele reden meer om niet op de hoogte te zijn van je financiën. Het is juist heel leuk om bij te houden.

Wat ga je de laatste anderhalve week van het jaar nog doen? 

Ik heb super leuke eindejaarsspecials in aantocht! Deze gaan dieper in op hoe je grip krijgt op je administratie, waaronder hoe je een persoonlijk maand en jaar budget opstelt. Maar ik leer je ook hoe je een liquiditeitsoverzicht voor je eigen financiën opstelt. Allemaal tussen kerst en oud&nieuw.

Follow my blog with Bloglovin