Net je eigen onderneming gestart? Dan is je budget om te spenderen aan het opbouwen van merkbekendheid wellicht nog aan de lagere kant. Dat is dan ook meer dan normaal, want elk ambitieus bedrijf moet ergens beginnen. Bovendien bestaan er vele originele manieren om laagdrempelig je onderneming in het daglicht te plaatsen. Nood aan inspiratie? Volgende ideeën helpen je alvast op weg. 

  1. Gastbloggen 

Een eerste idee waar je misschien nog niet aan dacht, maar wat wel je visibiliteit enorm kan verhogen, is gastbloggen. Doe wat research naar enkele populaire blogs in jouw sector, en spreek deze aan met de vraag of je content voor hen mag schrijven. Als ze hebben toegezegd, heb je de mogelijkheid om je expertise te tonen en je bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen op een subtiele manier. 

  1. Stickers bedrukken 

Onderschat ten tweede de impact niet van kleine stickers drukken. Zeker wanneer je er een creatieve boodschap op plaatst, samen met je logo, zullen ze ongetwijfeld worden opgemerkt. Hang ze op openbare plaatsen waar je doelgroep vaak passeert, en zorg dat ze makkelijk gezien kunnen worden. Een andere optie is het uitdelen ervan aan voorbijgangers. 

  1. Geef een workshop 

Deel de skills van jezelf en je werknemers met iedereen die interesse heeft om ze ook te leren. Dit doe je eenvoudig door een workshop te organiseren, die eventueel ook online door kan gaan. Naast het promoten van je bedrijf, word je ook meteen beschouwd als de expert in je vakgebied. Wil je vooral je bedrijfsnaam uitlichten, en ervoor zorgen dat deze onthouden wordt? Maak deze workshop dan interactief. 

  1. Werk samen met lokale kunstenaars 

Wil je er op visueel vlak echt uitspringen? Ga dan samenwerkingen aan met lokale kunstenaars. Deze kunnen je helpen om de meest unieke ontwerpen te creëren voor flyers, productverpakkingen of stickers op rol. Op die manier verschijnt je bedrijfslogo steeds op een aantrekkelijke manier bij je doelgroep. Bovendien is kunst een interessante link voor creatieve organisaties. 

  1. Ga viraal 

De meest effectieve manier om goedkoop je merkbekendheid te verhogen, is viraal gaan. Hiervoor is het uiteraard wel belangrijk dat je content creëert die het delen waard is. Denk out-of-the-box en organiseer spectaculaire stunts zoals een flashmob. Een ander idee is het ontwikkelen van een eigen mini-serie in verband met je merk. Zolang het verhaal maar relevant is voor de doelgroep.