Elektrisch autorijden wordt steeds populairder en dat heeft een reden. Vind jij het ook interessant en ben je op zoek naar een elektrische auto? De aanschaf van een elektrische auto is over het algemeen duurder dan de aanschaf van een auto op brandstof of diesel. Wil je niet te veel geld kwijt zijn aan elektrisch autorijden? Lees gauw verder, wij hebben drie tips verzameld die je elektrische auto voordeliger maken!

Kies voor leasen in plaats van kopen

Droom je van een elektrische auto, maar vind je de aanschaf van een nieuwe elektrische auto iets te veel van het goede? Denk dan eens na over het leasen van een elektrische auto. Het aanbod aan elektrische auto’s dat je kunt leasen is groot, dus je hebt genoeg keuze. Kies je voor leasen in plaats van kopen, dan betaal je een vast bedrag per maand. In dit maandbedrag zijn reparaties en onderhoud meestal inbegrepen. Wat fijn is aan leasen, is dat je niet in één keer een groot bedrag kwijt bent. Het enige wat je nodig hebt is een vast inkomen, zodat je het maandbedrag kunt betalen. Elektrische auto’s om te leasen zijn er in talloze soorten. Van een Mistergreen Tesla tot een eenvoudiger model: je hebt mogelijkheden genoeg.

Gebruik een laadpaal thuis of op werk

Goedkope manieren om voordelig elektrisch auto te rijden zijn door een laadpaal thuis te plaatsen of door op werk te laden. Laad je de accu thuis op, dan ben je een stuk goedkoper uit ten opzichte van openbare laadpunten, omdat dit tegen het normale stroomtarief is. Niet alleen thuis is laden goedkoop, dit geldt ook voor op je werk. Veel bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid om op locatie de auto op te laden en dat is een fijne bijkomstigheid. 

Zuiniger rijden

Een andere goede tip om minder geld kwijt te zijn aan je elektrische auto, is zuiniger rijden. Hoe zuiniger je rijdt, hoe meer je bespaart op de kosten. Zuinig rijden doe je door bijvoorbeeld je snelheid te beperken, constant te rijden, de bandenspanning zo nu en dan te checken en door in de eco-stand te rijden.

Een Tesla model Y leasen of een ander model uitzoeken, je laadpaal slim gebruiken en zuiniger rijden: het zijn handige tips om in gedachten te houden als je de kosten voor elektrisch autorijden wilt beperken.