Behoor jij nog altijd tot de steeds kleiner wordende groep die denkt dat een printer een onnodig luxeproduct is? Dan is de kans groot dat je hier na het lezen van dit artikel wel op terugkomt. Inderdaad, misschien is het voor die ene keer printen wel mogelijk om bij iemand anders aan te kloppen. Maar waarom zou dat betekenen dat je niet zelf iets aan een printer kunt hebben? 

De ervaring leert dat als men deze uiteindelijk in huis heeft, er vanzelf ook meer geprint wordt. En dan pas duidelijk wordt hoe handig dit is. Maar wat maakt een eigen printer zo handig? Hieronder geven we drie redenen waarom een printer tegenwoordig zeker niet mag ontbreken in huis. 

1. Onmisbaar voor ouders 

Heb je kinderen? Dan zal je merken dat een Epson printer eigenlijk altijd wel van pas komt. Voor de kleintjes om leuke creatieve activiteiten uit te printen. Denk bijvoorbeeld aan kleurplaten of leuke werkbladen. Maar ook wanneer ze ouder worden. Er komt bijvoorbeeld een moment dat ze zelf werkstukken moeten maken. Dan is het wel zo prettig als je kind niet telkens bij anderen aan hoeft te kloppen, omdat ze zelf geen printer hebben. 

Houd er rekening mee dat er via school soms ook documenten worden verstuurd die geprint moeten worden. Zodra je kind echt een schoolgaande leeftijd heeft bereikt, moet je dus eigenlijk wel een printer in huis halen. Dat maakt alles een stuk makkelijker. 

2. Voor een fijne thuiswerkplek 

Sinds de pandemie zijn we steeds meer vanuit huis gaan werken. Inmiddels ligt de pandemie gelukkig al een tijd achter ons, maar het hybride werken is hiermee niet verloren gegaan. Zoals de deskundigen al voorspeld hadden, hebben veel organisaties hiermee een geheel nieuwe manier van werken ontdekt. Ze hebben bovendien heel veel geïnvesteerd om het hybride werken mogelijk te maken. Dit zullen ze dan ook niet zo snel meer opgeven. 

Grote kans dat jij dus ook sinds enkele maanden of misschien zelfs al jaren deels vanuit huis werkt. Dan weet je ook hoe belangrijk het is om over een fijne thuiswerkplek te beschikken. Een goede printer is dan een absolute must. Handig om belangrijke documenten te printen en misschien zelfs te scannen of te kopiëren. 

Let op: leg altijd een goede inktvoorraad aan. Zo grijp je nooit onnodig mis. Bovendien betaal je meestal minder als je in grotere hoeveelheden koopt. Zo wordt een hp 301 cartridge direct een stuk voordeliger. 

3. Zelf foto’s printen 

Wist je dat er tegenwoordig ook printers zijn waarmee je eenvoudig hele mooie foto’s kunt printen? Zo hoef je deze nooit meer door een bedrijf te laten printen, maar doe je dit gewoon zelf. Vanuit huis. Er zijn speciale fotoprinters beschikbaar die echt enkel geschikt zijn voor het printen van foto’s, maar je kunt ook voor een inkjetprinter kiezen. Hiermee kun je alles afdrukken, ook foto’s van goede kwaliteit.